Вживання кориці в дійсності змушує організм набагато інтенсивніше спалювати жир – це підтвердило нове дослідження вчених з Мічиганського університету, США. Вони встановили, що альдегід, який міститься у прянощах підвищує жировий метаболізм на генетичному рівні.
Вчені провели клінічне дослідження із зразками біоматеріалів, зібраних у добровольців різного віку і рас. Тканини були оброблені ціннамальдегідом. В результаті була зафіксоване зростання активності ряду генів і ферментів, що впливають на швидкість ліпідного обміну .
Крім того , виявилося , що під дією компонента кориці зросло вироблення " диригувальників " метаболізмом білків Ucp1 і Fgf21 . Що симптоматично , попередні експерименти з мишами , що страждали ожирінням , демонстрували : у тварин , які їли корицю , знижувалася вага , зменшувалася кількість жиру на животі , ставали більш інтенсивними процеси травлення і обміну речовин .
Відзначимо , що раніше наука отримувала докази того , що кориця сприятливо впливає на головний мозок , покращуючи пам'ять і підвищуючи здатності до навчання . Дослідження , що проводилося в Південній Азії , дозволило вченим порівняти дію кориці на організм людини з потужним ліками проти вірусних захворювань .
Читайте також: