Новівідомості, отриманігрецькимивченимив ході дослідження,були представлені вході Всесвітньогокардіологічногоконгресу , повідомляє "Ортодокс".
Наукова робота передбачала оцінювання фахівцями ефекту омега-3 жирної кислоти, що приймається протягом чотирьох тижнів у кількості 2 грам на добу пероральним шляхом на стан артеріальних стінок курців.
Так , згідно з результатами , вживанняпротягом довгого часуомега- 3жирної кислотисприяє поліпшеннюжорсткостіартерій , а також перешкоджаєпогіршеннявластивостейпружностіартеріальних стінок , що зазвичайбуває викликанокурінням.
"Отримані нами результати припускають здатність омега-3 жирних кислот блокувати згубний ефект, що надається на функції артерій, що є незалежним показником ризику розвитку серцево-судинних захворювань", – зазначив у своїй доповіді доктор Герасімос Сіасос з медичної школи Афінського університету, лікарні "Гіппократіон". "Схоже, кардіопротектівні ефекти омега-3 жирної кислоти пов'язані з синергізмом між багаторазовими трохи заплутаними механізмами, які включають також протизапальні та антиатеросклеротичні дії.
Крім усього іншого,людям , у яких відсутнійдіагностованаісторіяішемічної хвороби серця,необхідноспоживати велику кількістьриби , переважножирної , насиченоїомега- 3жирними кислотами,не менше двох разівна тиждень" .