Існують правила , які дозволяютьбезпечно вживатиміцні спиртні напої .
Ці правиладозволять зробитишкодумінімальним іуникнути небезпеки.Основним , можнавважати те, щозмішувати різніалкогольні напоїможе бутивкрай шкідливимдля вашого здоров'яатакож викликатипохмілля,пише www.companion.ua.
Головна причинапохмілля -невдалі експериментизі змішуваннямспиртних напоїв -горілки ішампанського,вина іпива,коньяку та віскі .Всі напоївироблені зрізної сировини ,яка даєрізнідомішки.Вони-тоі підсилюютьдетоксикацію організму .Щобна ранокне болілаголова,не нудило , і не булослабкості , потрібно намагатисяпити напоїоднієї групи .
Зерновіспирти.Основніміцні напої,які виробляютьіз зернових ,це горілкаі віскі.До них можна додатиібезліч національних-українську горілку ,литовськусеману ,японськугорілкусетю ,німецькийшнапс .
Виноградніспирти.Напоїцієї категоріїготують звина івіджимання .Яскравий представник-бренді.По-російськи кажучи , цебраганафруктах і ягодахбезбудь-яких сторонніхдобавок -ароматичних і смакових .Правда , на відміну відбрагибрендівважаєтьсяміцним алкогольнимнапоєм.Найзнаменитішийбрендівиробляють у Франції- цеарманьяк .
Фруктові і ягідніспирти.Це те ж самебренді,тількинастояненаяблуках ігрушах,абрикосахіперсиках , полуниціімалині .
Спиртиз цукрової тростини.Цукровий очерет , а точнішечорнапатока,- основнийпродуктдля виготовленнясамихміцних алкогольних напоїв .Самі традиційні-ром ікашасе .
Ароматизованіспирти.Їх виробляютьна будь-якомуспирті-з чорноїпатоки , зернових,фруктів -іароматизуютьяким рослиннимсировиною.Напій виходитьбезбарвним , алезі стійким запахомароматичнихкомпонентів.На основі отриманогопродуктувиготовляютьтакі напоїякджин,аквавітіабсент.
Спиртиз агави.З сокублакитної агавироблятьтекілу інапій під назвоюСотол .Зсамоїрослинивиготовляютьмескаль .
Змішуватиабоне змішуватиалкоголь , виробленийна різнихспиртовихбазах,справа індивідуальна .Зрештою,не всінапоїне можна змішуватиміж собою.Наприклад , французивже дуже багато роківзапиваютьвиноконьяком.На раноку них не спостерігаєтьсяніякого похмілля .