Головна Сьогодні

Жменя горіхів в день знижує ризик виникнення раку – вчені

Дослідники з'ясували, що від інсульту найкраще захищає арахіс, а від раку – фундук

Жменя горіхів в день істотно знижує ризик виникнення раку і серцево-судинних захворювань.

Про це повідомили вчені з Імперського коледжу Лондона.

Під час свого експерименту вони проаналізували 29 досліджень, в яких взяли участь в цілому більше 800 тис. осіб.

В результаті з'ясувалося, що у учасників, які регулярно їли горіхи, ризик виникнення хвороб серця був нижче на 30%, передчасної смерті – на 22% і раку – на 15%.

Разом з тим, у учасників їли горіхи, був на 40% нижчий ризик виникнення діабету, а ризик померти від респіраторних захворювань – в два рази нижчий.

Як зазначають вчені, це пов'язано з речовинами, що містяться в горіхах: клітковиною, магнієм, поліненасиченими жирними кислотами і антиоксидантами.

Відомо, що ці речовини здатні знижувати ризик серцево-судинних захворювань і знижувати рівень холестерину в крові. Від інсульту найкраще захищає арахіс, а від раку – фундук.

У той же час вчені попереджають, що вживання горіхів надміру не дає ніяких переваг.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: gazeta.ru

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти