Як спекти дріжджовий пиріг з полуницею і ревенем

Рецепт солодкого літнього пирога в духовці

З полуницею можна приготувати смачний дріжджовий пиріг. А якщо додати ще й ревінь, вийде просто ідеальний десерт.

Для хрусткого посипання підійдуть будь-які горіхи: волоські, мигдаль, фундук або арахіс, а також їх суміш.

Реклама

Пиріг з полуницею і ревенем

Близнюки – це хрусткий пиріг з ревенем і полуницею
Близнюки – це хрусткий пиріг з ревенем і полуницею

Час приготування:

Реклама
  • 3 години

Калорійність:

  • 318 ккал на 100 г

Складові:

Для тіста:

Реклама
  • 125 мл молока
  • 15 г свіжих дріжджів
  • 60 г цукру
  • 2 яйця
  • 300 г борошна
  • 60 г вершкового масла

Читайте також:

Для начинки:

  • 400 г полуниці
  • 400 г ревеню
  • 50 г цукру
  • 1 ч.л. крохмалю
  • Цукрова пудра – для посипання

Для хрусткою посипання:

  • 60 г борошна
  • 80 г горіхів
  • 80 г цукру
  • 80 г масла

Дивіться відео, як спекти піцу з полуницею і рікоттою:

Спосіб приготування:

  1. Для тіста у велику миску влити тепле молоко, всипати цукор і дріжджі, почекати 10 хвилин. Додати жовтки і добре перемішати.
  2. Всипати борошно і розтоплене вершкове масло. Вимішувати тісто 10 хвилин, якщо ви робите це руками, або 4 хвилини, якщо у вас є міксер. Тісто має бути гладеньким.
  3. Миску з тістом накрити рушником і залишити на 1,5 години в теплому місці. Тісто має підрости вдвічі.
  4. Коли тісто виросте, прим'яти його руками і викласти у форму.
  5. Використовуйте невелике деко або кругле, діаметром 26 см. Дно вистелити пергаментним папером або добре змастити вершковим маслом і посипати борошном.
  6. Приготувати начинку. Для цього очистити ревінь і полуницю, ревінь нарізати шматочками по 1-2 см, а полуницю навпіл або на четвертинки. Змішати в мисці порізаний ревінь, полуницю, цукор і крохмаль.
  7. Начинку викласти на тісто рівним шаром.
  8. Приготуйте хрустку посипку для пирога. Для цього треба змішати борошно і цукор, холодне масло натерти на тертці, додати подрібнені горіхи. Рівномірно посипати пиріг зверху хрусткою присипкою.
  9. Духовку розігріти до 180 ᵒС. Поставити пиріг в духовку і пекти 40-50 хвилин. Перевірити готовність зубочисткою.

Як подавати пиріг

Дістати пиріг з духовки, залишити в формі на 10 хвилин. Коли він охолоне, посипати цукровою пудрою і подавати на стіл.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом сирного пирога з ревенем і безе. Крім цього, ми писали, як спекти простий полуничний пиріг з ревенем.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти