З полуницею можна приготувати смачний дріжджовий пиріг. А якщо додати ще й ревінь, вийде просто ідеальний десерт.
Для хрусткого посипання підійдуть будь-які горіхи: волоські, мигдаль, фундук або арахіс, а також їх суміш.
Пиріг з полуницею і ревенем
Час приготування:
- 3 години
Калорійність:
- 318 ккал на 100 г
Складові:
Для тіста:
- 125 мл молока
- 15 г свіжих дріжджів
- 60 г цукру
- 2 яйця
- 300 г борошна
- 60 г вершкового масла
Для начинки:
- 400 г полуниці
- 400 г ревеню
- 50 г цукру
- 1 ч.л. крохмалю
- Цукрова пудра – для посипання
Для хрусткою посипання:
- 60 г борошна
- 80 г горіхів
- 80 г цукру
- 80 г масла
Дивіться відео, як спекти піцу з полуницею і рікоттою:
Спосіб приготування:
- Для тіста у велику миску влити тепле молоко, всипати цукор і дріжджі, почекати 10 хвилин. Додати жовтки і добре перемішати.
- Всипати борошно і розтоплене вершкове масло. Вимішувати тісто 10 хвилин, якщо ви робите це руками, або 4 хвилини, якщо у вас є міксер. Тісто має бути гладеньким.
- Миску з тістом накрити рушником і залишити на 1,5 години в теплому місці. Тісто має підрости вдвічі.
- Коли тісто виросте, прим'яти його руками і викласти у форму.
- Використовуйте невелике деко або кругле, діаметром 26 см. Дно вистелити пергаментним папером або добре змастити вершковим маслом і посипати борошном.
- Приготувати начинку. Для цього очистити ревінь і полуницю, ревінь нарізати шматочками по 1-2 см, а полуницю навпіл або на четвертинки. Змішати в мисці порізаний ревінь, полуницю, цукор і крохмаль.
- Начинку викласти на тісто рівним шаром.
- Приготуйте хрустку посипку для пирога. Для цього треба змішати борошно і цукор, холодне масло натерти на тертці, додати подрібнені горіхи. Рівномірно посипати пиріг зверху хрусткою присипкою.
- Духовку розігріти до 180 ᵒС. Поставити пиріг в духовку і пекти 40-50 хвилин. Перевірити готовність зубочисткою.
Як подавати пиріг
Дістати пиріг з духовки, залишити в формі на 10 хвилин. Коли він охолоне, посипати цукровою пудрою і подавати на стіл.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом сирного пирога з ревенем і безе. Крім цього, ми писали, як спекти простий полуничний пиріг з ревенем.