Куди їхати у серпні

На кого залишити улюбленця

Як зміцнити імунітет

Модні джинси

Тести

Найдорожче

Як спекти дріжджовий пиріг з полуницею і ревенем

Рецепт солодкого літнього пирога в духовці

З полуницею можна приготувати смачний дріжджовий пиріг. А якщо додати ще й ревінь, вийде просто ідеальний десерт.

Для хрусткого посипання підійдуть будь-які горіхи: волоські, мигдаль, фундук або арахіс, а також їх суміш.

Пиріг з полуницею і ревенем

Близнюки – це хрусткий пиріг з ревенем і полуницею
Близнюки – це хрусткий пиріг з ревенем і полуницею / Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 3 години

Калорійність:

  • 318 ккал на 100 г

Складові:

Для тіста:

  • 125 мл молока
  • 15 г свіжих дріжджів
  • 60 г цукру
  • 2 яйця
  • 300 г борошна
  • 60 г вершкового масла

Читайте також:

Для начинки:

  • 400 г полуниці
  • 400 г ревеню
  • 50 г цукру
  • 1 ч.л. крохмалю
  • Цукрова пудра – для посипання

Для хрусткою посипання:

  • 60 г борошна
  • 80 г горіхів
  • 80 г цукру
  • 80 г масла

Дивіться відео, як спекти піцу з полуницею і рікоттою:

Спосіб приготування:

  1. Для тіста у велику миску влити тепле молоко, всипати цукор і дріжджі, почекати 10 хвилин. Додати жовтки і добре перемішати.
  2. Всипати борошно і розтоплене вершкове масло. Вимішувати тісто 10 хвилин, якщо ви робите це руками, або 4 хвилини, якщо у вас є міксер. Тісто має бути гладеньким.
  3. Миску з тістом накрити рушником і залишити на 1,5 години в теплому місці. Тісто має підрости вдвічі.
  4. Коли тісто виросте, прим'яти його руками і викласти у форму.
  5. Використовуйте невелике деко або кругле, діаметром 26 см. Дно вистелити пергаментним папером або добре змастити вершковим маслом і посипати борошном.
  6. Приготувати начинку. Для цього очистити ревінь і полуницю, ревінь нарізати шматочками по 1-2 см, а полуницю навпіл або на четвертинки. Змішати в мисці порізаний ревінь, полуницю, цукор і крохмаль.
  7. Начинку викласти на тісто рівним шаром.
  8. Приготуйте хрустку посипку для пирога. Для цього треба змішати борошно і цукор, холодне масло натерти на тертці, додати подрібнені горіхи. Рівномірно посипати пиріг зверху хрусткою присипкою.
  9. Духовку розігріти до 180 ᵒС. Поставити пиріг в духовку і пекти 40-50 хвилин. Перевірити готовність зубочисткою.

Як подавати пиріг

Дістати пиріг з духовки, залишити в формі на 10 хвилин. Коли він охолоне, посипати цукровою пудрою і подавати на стіл.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом сирного пирога з ревенем і безе. Крім цього, ми писали, як спекти простий полуничний пиріг з ревенем.

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Пiдпишись на RSS-канал Life Сьогоднi на Google News
Реклама
Гороскоп
Твій гороскоп на Сьогодні
Читати гороскоп
Just do it
Корисна порада на Сьогодні
Їсти ягоди щодня
Чому це важливо?
Лайфхак дня
Як бюджетно оновити гардероб
Хакнути
Сольник зірки
DOROFEEVA
31 липня / 20:00
5 головних концертів липня
Чи гідний сервіс на відпочинку в Україні?
Дізнатися більше про відпочинок
Спецпроект
Календар лайфхаків на літо
Липень
Лайфхаки за календарем
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
25 - 31 липня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Оренда VIP-яхти — ₴27 000/година
За що такі гроші?
тест
Чи зможеш відрізнити дизайнерський одяг від речей з ринку?
Спробувати
Де купатися
Топ пляжів недалеко від Києва
Хочу дізнатися!

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти