Шарлотка – найпростіший варіант яблучного пирога. На її на приготування потрібно близько години. Класичний рецепт шарлотки – це яйця, цукор, борошно і, звичайно, яблука.
Відомий кондитер Олександр Селезньов у своєму Instagram поділився рецептом ароматної яблучної шарлотки з корицею і ваніллю. Таку можна поставити і на святковий стіл, якщо прикрасити її цукровою пудрою і листочками м'яти.
Яблучна шарлотка
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 234 ккал на 100 г
Складові:
- 5 яєць
- 200 г цукру
- Дрібка солі
- 1 ст.л. ванільного цукру
- 1 ч.л. соди + лимонний сік
- 200 г борошна
- 1 ч.л. розпушувача
- 100 г розтопленого вершкового масла
- 5 яблук
- Кориця
Спосіб приготування:
- Яйця, цукор, щіпку солі і ваніль збити в пишну піну. На це знадобиться 5-7 хвилин.
- Додати гашену соду, борошно і розпушувач. Перемішати, влити розтоплене вершкове масло.
- Яблука почистити, нарізати середніми скибочками, посипати меленою корицею.
- Засипати яблука в тісто і випікати в формі 26 см при 170 ºС протягом 50 хвилин або при 180 ºС 40 хвилин.
Як подавати шарлотку
Остудити, за бажанням посипати цукровою пудрою і розрізати на порційні шматки.
Дивіться відео, як приготувати дієтичну шарлотку:
Нагадаємо, раніше ми писали, як спекти яблучний пиріг з шоколадом і горіхами. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом пісочного пирога з яблуками.