Новий рік 2020 – рік Білого Металевого Щура за китайським календарем. Навіть якщо ви плануєте особливе меню, забувати про класичні рецепти не варто.
Дивіться відео, в чому секрет салату олів'є:

Пропонуємо вашій увазі добірку традиційних святкових салатів, які українці найчастіше готують на Новий рік.
Салат Олів'є

Інгредієнти:
- 3 картоплини
- 2-3 моркви
- 4 яйця
- 300 г шинки або докторської ковбаси
- 400 г консервованого зеленого горошку
- 5-6 солоних або маринованих огірків
- Кріп і зелена цибуля (за бажанням)
- 200-250 г майонезу (краще домашнього)
- Сіль
- Чорний мелений перець
Спосіб приготування:
- Картоплю і моркву добре помийте. Не очищаючи, відваріть в підсоленій воді до готовності.
- Яйця відваріть вкруту. Очистіть і нашинкуйте кубиками зі стороною 5 мм. Такими ж кубиками наріжте ковбасу й огірки.
- Змішайте всі інгредієнти в салатнику, за бажанням додайте подрібнену зелень. Посоліть і поперчіть, заправте майонезом.
Оселедець під шубою

Інгредієнти:
- 500 г філе слабосолоного оселедця
- 500 г моркви
- 500 г буряка
- 500 г картоплі
- 200 г ріпчастої цибулі
- 1-2 зварених круто яйця
- 200 г майонезу
- Сіль за смаком
- Чорний мелений перець за смаком
Спосіб приготування:
- Всі овочі добре помийте. Відваріть або запечіть моркву, буряк і картоплю в шкірці до готовності. Остудіть.
- Очистіть овочі і окремо натріть на крупній тертці.
- Цибулю нашинкуйте якомога дрібніше, покладіть в друшляк і обдайте окропом.
- Філе оселедця наріжте невеликими кубиками.
- Викладіть в салатник шарами цибулю, оселедець і картоплю. Змастіть майонезу, злегка посоліть. Потім викладіть шар моркви, змастіть майонезом і посоліть. Після цього викладіть шар буряка, змастіть майонезом і посипте сіллю. Повторіть шари, починаючи з цибулі.
- Тримаючи дрібну тертку над салатником, натріть варені яйця. Прикрийте салатник харчовою плівкою і поставте до холодильника на кілька годин.
Салат "Мімоза"

Інгредієнти:
- 1 банка сайри в олії
- 200 г майонезу
- Пучок зеленої цибулі
- 100 г сиру
- 2 моркви
- 1 цибулина
- 3 яйця
Спосіб приготування:
- Сайру відкиньте на друшляк, щоб стекла олія, розімніть її вилкою.
- Моркву відваріть, очистіть і натріть на крупній тертці. Очищену ріпчасту цибулю дрібно наріжте.
- Зелену цибулю подрібніть. Яйця відваріть вкруту, очистіть, дрібно порубайте.
- Викладіть шарами на плоске блюдо консервовану рибу, майонез, цибулю, майонез, яйця, майонез, моркву і знову майонез.
- Посипте салат тертим сиром і подрібненою зеленою цибулею. Поставте на 1,5 години до холодильника.
Салат "Гранатовий браслет"

Інгредієнти:
- 200 г відвареної яловичини або курячого філе
- 2 моркви
- 2 картоплини
- 2 маринованих огірки
- 1 буряк
- 1 гранат
- 100 г майонезу
- Зелень
- Сіль
Спосіб приготування:
- У центр тарілки поставте склянку.
- Овочі та яйця відваріть і окремо натріть на тертці.
- Наріжте м'ясо дрібними кубиками і викладіть на тарілку, навколо склянки. Змастіть шар м'яса майонезом і посоліть за смаком.
- Потім, змащуючи майонезом і за бажанням посипаючи сіллю, викладіть шарами моркву, огірки, картоплю, яйця і буряк.
- Приберіть стакан і поставте салат до холодильника на кілька годин.
- Перед подачею на стіл прикрасьте страву зернами граната і зеленню.
Салат з крабовими паличками

Інгредієнти:
- 6 крабових паличок
- 1 банка консервованої кукурудзи
- 2 яйця
- 1/3 склянки рису
- 3-4 ст. л. майонезу
- Сіль
- Салатне листя
Спосіб приготування:
- Яйця відваріть і натріть на дрібній тертці.
- Рис відваріть. Крабові палички порізжте кубиками. Все змішайте з майонезом, посоліть за смаком.
- Викладіть на листя салату і подавайте до столу.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами смачних новорічних салатів без майонезу і писали, як приготувати олів'є від Юлії Висоцької.