Головна Сьогодні

Як зробити ідеальне тісто для новорічних пряників

Рецепт заварного тесту для святкової випічки

Імбирні пряники – смак Нового року і Різдва . Це найвеселіше вид передноворічного творчості, адже до процесу можна підключити дітей. Вони з задоволенням будуть вирізати і прикрашати пряники.

Дивіться відео, як спекти сирне печиво:

Для приготування тіста краще вибрати емальовану каструлю, з високими краями. Добре, якщо каструля буде біла всередині, це допоможе вам стежити за станом плавлення цукру. Вам також знадобляться ложка з довгою рукояткою (для розмішування цукру) і кухлик з довгою ручкою (для розігріву води).

Тісто для новорічних пряників

Час приготування:

  • 2 години

Калорійність:

  • 366 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • Цукор – 500 г
  • Вода – 180 мл
  • 6 ч.л. суміші спецій (кориця, мускатний горіх, імбир, гвоздика, червоний перець)
  • Вершкове масло – 200 г
  • Сода – 1 ч.л.
  • Яєчні жовтки – 4 шт.
  • Борошно – 600 г + ще трохи

Спосіб приготування:

  1. У каструлі, на середньому вогні, розчиніть 250 г цукру. Поки плавиться цукор, поставте розігріватися воду.
  2. Коли цукор повністю розчиниться, обережно додайте в нього киплячу воду.
  3. Перемішати воду з цукром. Якщо цукор закристалізувався – просто продовжуйте розмішувати, і він розчиниться. Тепер можна додати цукор, що залишився (250 г) і знову почекати, коли цукор розчиниться.
  4. Розмішати спеції з цукровим сиропом, додати вершкове масло. Коли масло розчиниться, прибрати тісто з вогню і дати йому охолонути.
  5. У тепле тісто додати яєчні жовтки і соду. Все добре перемішати і додати просіяне борошно. Тісто вийде рідкуватим. Перекласти його в пакет і прибрати в холодильник на годину, а краще на добу. Тісто може зберігатися в такому вигляді до 2-х тижнів.
  6. Потім дістати тісто з холодильника і дати йому постояти протягом години при кімнатній температурі. Потім додати в нього ще борошна, приблизно 240 г, щоб тісто стало м'яким і еластичним.
  7. Розкачати тісто в пласт товщиною близько 5 мм і вирізати з нього фігурки.
  8. Випікати при температурі 175-180 ° С близько 10 хвилин. Час приготування залежить від того, скільки борошна додали в тісто. Можна при випічці спробувати пальцем пряник, він не повинен бути дуже м'яким і має трохи проминатися при легкому натисканні пальцем.

Корисна порада

Ви можете використовувати для приготування пряників не тільки пшеничне, але і житнє борошно. Просто додайте його в пропорції 1: 1.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати шоколадне печиво з тріщинами від Юлії Висоцької. "Сьогодні" також ділилися рецептом печива з яблуками і корицею .

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти