I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Як зробити ідеальне тісто для новорічних пряників

Рецепт заварного тесту для святкової випічки

Імбирні пряники – смак Нового року і Різдва . Це найвеселіше вид передноворічного творчості, адже до процесу можна підключити дітей. Вони з задоволенням будуть вирізати і прикрашати пряники.

Дивіться відео, як спекти сирне печиво:

Реклама

Для приготування тіста краще вибрати емальовану каструлю, з високими краями. Добре, якщо каструля буде біла всередині, це допоможе вам стежити за станом плавлення цукру. Вам також знадобляться ложка з довгою рукояткою (для розмішування цукру) і кухлик з довгою ручкою (для розігріву води).

Читайте також:

Реклама

Тісто для новорічних пряників

Час приготування:

  • 2 години

Калорійність:

Реклама
  • 366 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • Цукор – 500 г
  • Вода – 180 мл
  • 6 ч.л. суміші спецій (кориця, мускатний горіх, імбир, гвоздика, червоний перець)
  • Вершкове масло – 200 г
  • Сода – 1 ч.л.
  • Яєчні жовтки – 4 шт.
  • Борошно – 600 г + ще трохи

Спосіб приготування:

  1. У каструлі, на середньому вогні, розчиніть 250 г цукру. Поки плавиться цукор, поставте розігріватися воду.
  2. Коли цукор повністю розчиниться, обережно додайте в нього киплячу воду.
  3. Перемішати воду з цукром. Якщо цукор закристалізувався – просто продовжуйте розмішувати, і він розчиниться. Тепер можна додати цукор, що залишився (250 г) і знову почекати, коли цукор розчиниться.
  4. Розмішати спеції з цукровим сиропом, додати вершкове масло. Коли масло розчиниться, прибрати тісто з вогню і дати йому охолонути.
  5. У тепле тісто додати яєчні жовтки і соду. Все добре перемішати і додати просіяне борошно. Тісто вийде рідкуватим. Перекласти його в пакет і прибрати в холодильник на годину, а краще на добу. Тісто може зберігатися в такому вигляді до 2-х тижнів.
  6. Потім дістати тісто з холодильника і дати йому постояти протягом години при кімнатній температурі. Потім додати в нього ще борошна, приблизно 240 г, щоб тісто стало м'яким і еластичним.
  7. Розкачати тісто в пласт товщиною близько 5 мм і вирізати з нього фігурки.
  8. Випікати при температурі 175-180 ° С близько 10 хвилин. Час приготування залежить від того, скільки борошна додали в тісто. Можна при випічці спробувати пальцем пряник, він не повинен бути дуже м'яким і має трохи проминатися при легкому натисканні пальцем.

Корисна порада

Ви можете використовувати для приготування пряників не тільки пшеничне, але і житнє борошно. Просто додайте його в пропорції 1: 1.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати шоколадне печиво з тріщинами від Юлії Висоцької. "Сьогодні" також ділилися рецептом печива з яблуками і корицею .

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти