Помідори на зиму можна закрити у власному соку, а можна приготувати дуже смачну приправу – "Полтавську". Рецепт її дуже простий, а серед інгредієнтів – максимально доступні в цей час овочі та фрукти. Фрукти – це кисло-солодкі яблука, які надають приправі легкої кислинки. Використовувати її можна в будь-яких цілях – додати до картоплі, рису або макаронів, приготувати соус для м'яса або просто їсти з хлібом.
Полтавська приправа – рецепт
Інгредієнти
- Помідори – 1 кг
- Перець болгарський – 2-3 шт.
- Яблука, морква – по 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
- Перець гострий – 1 шт.
- Сіль – 1 ст. л. (без гірки)
- Цукор – 2 ст. л.
- Олія соняшникова – 4-5 ст. л.
- Часник – 10 зуб.
Спосіб приготування
- Цибулю і моркву почистити, крупно нарізати і пропустити через м'ясорубку.
- Подрібнені овочі викласти в сотейник з розігрітою соняшниковою олією і обсмажити кілька хвилин.
- Через м'ясорубку пропустити помідори і болгарський перець. Перекласти овочеве пюре в сотейник. Продовжувати готувати на маленькому вогні під кришкою.
- До овочів додати пропущені через м'ясорубку яблука і гострий перець. Готувати близько 40 хвилин. Сіль і цукор додати за смаком.
- Додати пропущений через прес часник, готувати ще 5 хвилин. Киплячу приправу розкласти по стерильних банках і закатати металевими кришками. Зберігати в прохолодному місці.
Як засолити огірки експрес-методом і рецепт салату з них – дізнаєтеся з відео.
4 рецепти песто, про які ви могли не здогадуватися, знайдете тут.