Головна Сьогодні

Заготовка на зиму: рецепт помідорів у власному соку

Дізнайтеся, як приготувати помідори у власному соку на зиму

Консервація на зиму триває! Щоб заготовити помідори у власному соку без стерилізації, вам знадобиться два види томатів – не дуже великі, щільні і м'ясисті, і перезрілі, повні соку.

Приготовлені таким чином помідори залишаються соковитими і ароматними. А сік можна вживати як напій або використовувати як доповнення до різних страв. Наш рецепт розрахований на 3 банки ємністю 1 л.

Помідори у власному соку на зиму

Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 1 година

Калорійність:

  • 24 ккал на 100 г

Складові:

  • 1,5 кг цілих помідорів
  • 3 кг дуже стиглих помідорів для соку
  • 1 ст.л. солі
  • 2 ст.л. цукру

Спосіб приготування:

  1. Цілі помідори з щільною м'якоттю залити окропом і залишити на 2-3 хвилини. Потім зняти з томатів шкірку і перекласти в стерилізовані банки.
  2. Переспілі помідори пропустити через соковижималку. Томатний сік перелити в каструлю.
  3. Дати йому прокипіти близько 7 хвилин, весь час знімаючи пінку з поверхні.
  4. У киплячий томатний сік додати цукор і сіль, перемішати, щоб вони розчинилися.
  5. Залити очищені помідори в банках гарячим соком і закрити кришками.

Дивіться відео, як приготувати повидло з помідорів:

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати лечо на зиму . Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом в'ялених помідорів по-італійськи .

Всі подробиці в спецтемі Заготовки на зиму: покрокові рецепти

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти