I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

З в'яленими помідорами і навіть із салом – 4 невідомих рецепти песто

Сплутати яскраво-зелений, ароматний і пікантний песто неможливо ні з чим. Але це не єдиний песто, який обожнюють в Італії. Існують і інші, теж на основі базиліку і пармезану. І навіть сала
Особливість цього соусу - наявність цитрусових і часнику
Особливість цього соусу - наявність цитрусових і часнику

Італія – це єдиний і серйозний суперник Франції щодо розмаїття соусів. Італійці взагалі не розуміють, як можна їсти, коли на столі немає ароматної рідкої субстанції. Вони навіть до хліба подають соуси, що вже казати про соуси для пасти. А песто, крім класичного, теж існує безліч. Наприклад, моденезе роблять, увага, на основі сала і часнику. Отже, познайомтеся з найпоширенішими соусами песто, які, звичайно, є обов'язковими до приготування. Якщо плануєте пікнік, то тут дізнаєтеся, де підготуватися до нього максимально вигідно.

Кілька рекомендацій перед приготуванням

Базилік для соусу беріть найсвіжіший і молодий. Важливо – без стебел, тільки листя. Те ж саме стосується часнику, тільки молодий часник не буде гірчити. Песто не буде песто, якщо в його складі не буде парміджано-реджано. Обов'язкова наявність великої морської солі, вона допомагає в подрібненні інших інгредієнтів.

Реклама

І оливкова олія. Вона має бути нерафінованою, холодного віджиму.

Читайте також:

Pesto alla trapanese

Песто алла трапанезе готується на основі помідорів
Песто алла трапанезе готується на основі помідорів

Реклама

Цей соус народився на Сицилії, подають його до хліба і до будь-якої пасти. Особливість – наявність у складі свіжих помідорів і мигдалю.

Інгредієнти

  • помідори – 250 г
  • базилік свіжий – 50 г
  • мигдаль – 50 г
  • пармезан – 30 г
  • оливкова олія Extra Virgin – 50 мл
  • часник – 1 зубчик
  • сіль морська велика, перець чорний – за смаком

Спосіб приготування

Реклама
  1. Опустити помідори в окріп на 2-3 хвилини. Витягнути і остудити. Видалити шкірку.
  2. У блендері подрібніть мигдаль. Він обов'язково має бути без шкірки.
  3. Додати помідори, листя базиліку без стебел і часник. Подрібнити до однорідної консистенції.
  4. Додати тертий сир, перемішати. Посолити і поперчити, густоту соусу відрегулювати оливковою олією.

Pesto rosso

У песто россо додають мигдаль і в'ялення помідори
У песто россо додають мигдаль і в'ялення помідори

Теж сицилійський песто і теж потрібен мигдаль. Але замість свіжих помідорів беріть в'ялені. Добре поєднується з куркою і м'ясом, які приготовлені на грилі.

Інгредієнти

  • помідори в'ялені в олії – 150 г
  • перець смажений – 1 шт.
  • базилік свіжий – 30 г
  • пармезан тертий – 50 г
  • мигдаль – 30 г
  • часник – 2 зубчики
  • оливкова олія Extra Virgin – 100 мл
  • сіль, перець, пластівці перцю чилі – за смаком

Спосіб приготування

  1. Перець порізати і обсмажити, мигдаль очистити.
  2. У блендері подрібнити в'ялені томати, смажений перець, мигдаль, часник, листя базиліку до консистенції пасти.
  3. Додати тертий пармезан і перець чилі пластівцями. Пробити до однорідної консистенції.
  4. Додати спеції, оливкову олію, перемішати.

Читайте також:

Pesto agli agrumi

Особливість цього соусу – наявність цитрусових і часнику
Особливість цього соусу – наявність цитрусових і часнику

У цьому соусі є цитрусові і часник, він чудово підійде як до макаронів, так і до запеченої курки.

Інгредієнти

  • базилік свіжий – 80 г
  • мигдаль – 30 г
  • часник – 1 зубчик
  • лимон, апельсин – по 1 шт.
  • пармезан тертий – 40 г
  • оливкова олія Extra Virgin – 80 мл
  • сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування

  1. Зняти цедру з лимона і апельсина. Мигдаль проварити близько 1 хвилини, потім обсушити і зняти шкірку.
  2. У чашу блендера викладіть лимонну і апельсинову цедру, очищений часник, мигдаль і тертий пармезан. Вичавити сік половини лимона і половини апельсина. Подрібнити.
  3. Додати базилік і влити оливкову олію, посолити і поперчити. Ще раз пробити блендером до однорідної консистенції.

Читайте також:

Pesto modenese

Цей соус подають до хліба або піти як намазку. Зберігати песто моденезе потрібно в холодильнику.

Інгредієнти

  • сало – 250 г
  • розмарин – 3 гілочки
  • часник – 2 зубчики

Спосіб приготування

  1. Часник нарізати невеликими шматочками, розчавити лезом ножа. Додати до часнику листя розмарину і подрібнити.
  2. Сало подрібнити в блендері до утворення пастоподібної маси або дрібно порубати ножем.
  3. Виделкою вмішати часникову масу в сало.

До песто можна подати курчати, приготованого на грилі. Рецепт дізнаєтеся з відео.

Тут дізнаєтеся 11 правил італійської кухні, які ми часто порушуємо.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти