Еклери – це смачні тістечка з заварного тіста з кремом усередині. Створення еклера приписується французькому кулінарові XIX століття Марі-Антуану Карему. Назва десерту походить від французького слова éclair (блискавка). Пропонуємо вам оригінальний рецепт лимонних еклерів від Юлії Висоцької.
Лимонні еклери з карамеллю
Складові:
- Борошно – 150 г
- Вершкове масло – 100 г
- Яйця курячі – 3 шт.
- Цукор – 1 щіпка
- Сіль морська – 1 щіпка
Для карамелі:
- Лимони – 2 шт.
- Цукор – 150 г
Для крему:
- Лимони – 2 шт.
- Вершкове масло – 175 г
- Цукровий пісок – 125 г
- Яєчні жовтки – 5 шт.
Рецепт приготування:
- Духовку попередньо розігріти до 180 ° С.
- Приготувати тісто: борошно просіяти через сито двічі; просіюючи вдруге, додати по дрібці солі та цукру. Розтопити 85 г вершкового масла в 180 мл гарячої води, всипати просіяне борошно і вимішати до однорідного стану.
- Яйця злегка збити і ввести невеликими порціями до борошна з маслом, безперервно вимішуючи, поки тісто не стане гладким і блискучим.
- Змастити деко вершковим маслом і, формуючи тістечка, викладати тісто столовою ложкою, попередньо опускаючи її в холодну воду, щоб тісто до неї не прилипало.
- Випікати еклери 15 хвилин в розігрітій духовці, потім зменшити температуру до 150 ° С і випікати ще 10 хвилин.
- Цедру 2 лимонів натерти на дрібній тертці, віджати з них сік.
- Приготувати крем: розтерти 175 г вершкового масла кімнатної температури з 125 г цукру, по одному ввести 5 жовтків, додати цедру і сік лимонів, вимішати.
- Прогрівати крем на водяній бані, безперервно перемішуючи його, щоб жовтки не згорнулися. Коли крем загусне, протерти його через сито.
- Надрізати еклери збоку і начинити їх кремом.
- З двох, що залишилися лимонів ножем для чищення овочів зняти цедру довгими тонкими смужками.
- Приготувати карамель: всипати в глибоку сковороду цукор, змочити його водою і поставити на вогонь. Коли цукор розчиниться, додати нарізану лимонну цедру і продовжувати прогрівати на невеликому вогні, поки карамель не загусне.
- Готової карамеллю прикрасити еклери.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом найсмачніших еклерів з заварним кремом. Сайт "Сегодня" також писав, як приготувати медовик з заварним кремом..
Дивіться відео, як приготувати тістечка з лимонно-апельсиновою начинкою:
Читайте також: