Головна Сьогодні

Яблучне варення часточками: рецепт смачної заготовки на зиму

Варення з яблук шматочками виходить неймовірно ароматним

Cмачне бурштинове яблучне варення часточками порадує вас взимку за чашкою чаю. Якщо ви любите незвичайні гастрономічні поєднання, додайте кілька гілочок чебрецю.

Яблучне варення шматочками

Яблучне варення часточками
Яблучне варення часточками
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Калорійність:

  • 265 ккал на 100 г

Складові:

  • 2 кг яблук
  • 1,8 кг цукру
  • 2 склянки води
  • Кілька гілочок чебрецю (за бажанням)
  • 1-2 ст.л. лимонного соку

Спосіб приготування:

  1. Яблука очистити від шкірки, видалити серцевину.
  2. Очищення залити водою і варити на середньому вогні 40-50 хвилин.
  3. Яблука нарізати часточками приблизно 3х3 см, укласти у велику каструлю, засипати цукром.
  4. Рідину, отриману при варінні лушпиння, процідити, залити нею яблука з цукром. Додати чебрець і лимонний сік. Акуратно перемішати.
  5. Довести до кипіння, варити 5 хвилин, зняти з вогню. Дати настоятися протягом 10-12 годин.
  6. Знову поставити варення на вогонь, довести до кипіння, варити 5 хвилин. Зняти з вогню, залишити на 10-12 годин.
  7. Видалити гілочки чебрецю. Ще раз поставити варення на вогонь, прокип'ятити 5-10 хвилин, розкласти по банках і закупорити.

На замітку

Із вказаної кількості інгредієнтів вийде 1,5 л варення.

Дивіться відео, які страви можна приготувати з яблук:

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом варення з дині, а також писали, як зробити варення з баклажанів.

Всі подробиці в спецтемі Заготовки на зиму: покрокові рецепти

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти