Авокадо – один з наймодніших продуктів. З нього роблять салати, закуски, холодні супи, напої. Цей фрукт навіть додають у десерти – наприклад, дуже популярний шоколадний мус з авокадо.
Ми поділимося рецептами нескладних і смачних сніданків з авокадо, які ви зможете легко повторити на власній кухні.
Хумус з авокадо
Час приготування:
- 10 хвилин
Складові:
- Консервований горох-нут, без рідини і промитий – 1 банка
- Кунжутна паста – 1 ст.л.
- Авокадо – 2 маленьких стиглих
- Лимонний сік – 2-3 ст.л (або за смаком)
- Оливкова олія – 2 ст.л.
- Вода бутильована – 3-5 ст.л.
- Сіль, перець
Спосіб приготування:
- Змішати всі інгредієнти в кухонному комбайні, крім води.
- Перемолоти до отримання гладенької маси.
- Додати воду за смаком і ще раз збити.
- Хумус з авокадо можна їсти разом з пітою, кукурудзяними чипсами або крекерами.
Смузі з авокадо від Кортні Кардаш'ян
Час приготування:
- 1 хвилина
Складові:
- Нарізана м'якоть авокадо – 1 чашка
- Органічне кокосове молоко – 1 чашка
- Мед або фініки – 2 ч.л.
Дивіться відео, як зробити панкейки з авокадо і лососем від Олександра Педана:
Спосіб приготування:
- З'єднайте всі інгредієнти в блендері.
- Збийте до отримання однорідної маси.
- Перелийте в склянку і подавайте.
Тости з авокадо від дієтолога Світлани Фус
Час приготування:
- 30 хвилин
Складові:
- Хліб цільнозерновий – 4 скибочки
- Молоко – 180 мл
- Пармезан тертий або сир дуже твердих сортів – 50 г
- Фундук – 25 г
- Сіль, перець – за смаком
- Масло вершкове – за потребою
- Яйце куряче – 2 шт.
- Печериці – жменя
- Авокадо – 1 шт.
- Лимон – 0,25 шт.
- Часник – 1 зубчик
- Кедрові горіхи – за смаком
- Оливкова олія – 1-2 ст.л.
- Малина – за смаком
Спосіб приготування:
- М'якоть авокадо нарізати скибочками і скропити лимонним соком.
- Підсмажити нарізані гриби в нагрітій з оливковою олією сковороді, додавши очищений зубчик часнику для аромату. Злегка посолити і поперчити.
- Збити молоко з яйцем. Подрібнити фундук, змішати його з тертим пармезаном, а потім додати в молоко. Посолити, поперчити і перемішати.
- Опустити скибочки хліба в молоко, а потім запекти їх на нагрітому з вершковим маслом деку в духовці до рум'яної скоринки.
- На підсмажені скибочки хліба викласти авокадо і гриби. Посипати кедровими горішками і малиною. Якщо це сніданок – зробити яйце-пашот.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати тости з лососем і авокадо. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом смузі з авокадо і ківі.