I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

7 рецептів із горіхами до Спасу – і це не тільки випічка

Приготуйте салат із куркою та яблуками, нафаршируйте горіхами і чорносливом м'ясо, додайте їх у яєчний паштет або в сирні кульки. Перевіряйте горіхи на прогірклість, щоб не зіпсувати святковий стіл
Рецепти святкових страв з горіхами до Спасу
Рецепти святкових страв з горіхами до Спасу

Горіховий Спас незмінно святкується 29 серпня. Якщо святкувати його – ваша традиція, то нижче знайдете список страв, які прикрасять сімейний обід. Це і закуски, і овочеві рулети, і фаршироване куряче філе. Що оригінального з горіхами приготувати на десерт – дивіться тут.

Курячий салат із яблуками і горіхами

Салат з курки і яблук
Салат з курки і яблук

Реклама

Інгредієнти

  • 450 г готового курячого м'яса;
  • жменя помідорів чері;
  • 1 кисло-солодке яблуко;
  • 1/4 склянки волоських горіхів;
  • 50 г тертого чедера;
  • 1-2 ст. л. яблучного оцту;
  • 2 ч. л. діжонської гірчиці;
  • 1 качан салату-латуку;
  • 3 ст. л. оливкової олії;
  • сіль, перець – за смаком.

Спосіб приготування

  1. Куряче філе (варене, запечене) наріжте соломкою.
  2. У мисці змішайте оливкову олія, оцет, гірчицю, сіль і перець.
  3. Салат помийте і обсушіть, помідори чері розріжте навпіл.
  4. Яблуко помийте і наріжте тонкими скибочками.
  5. Додайте в миску із заправкою шматочки салату, перемішайте.
  6. Розподіліть на порційні тарілки, зверху викладіть шматочки філе і яблука, посипте чері, горіхами і тертим сиром.

Куряче філе з чорносливом і горіхами

Куряча грудка з чорносливом і горіхами
Куряча грудка з чорносливом і горіхами

Реклама

Інгредієнти

  • черствий хліб, порваний на шматочки – 2 товстих скибочки;
  • сік мандариновий або апельсиновий – 80 мл;
  • терта цедра двох мандаринів або одного апельсина;
  • подрібнена петрушка – 1 ст. л.;
  • горіхи волоські, нарізані – 45 г;
  • чорнослив, нарізаний – 45 г;
  • м'яке вершкове масло – 20 г;
  • сіль, перець – за смаком;
  • філе курячих грудок – 4 шт.;
  • олія – 1 ст. л.;
  • бульйон курячий або овочевий – 250 мл;
  • чебрець – 4 гілочки.

Спосіб приготування

  1. Духовку розігрійте до 180 градусів.
  2. Хліб замочіть у соку, потім відіжміть зайву рідину.
  3. Змішайте хлібну масу з тертою цедрою, крупно порубаними горіхами і чорносливом, дрібно нарізаною петрушкою і розм'якшеним вершковим маслом.
  4. На кожному курячому філе зробіть надріз гострим ножем, щоб отримати кишеньку. Натріть сіллю і перцем.
  5. Заповніть філе начинкою, краї скріпіть зубочистками.
  6. На сковороді розігрійте столову ложку олії. Обсмажте грудки з двох боків до рум'яної скоринки, приблизно по три хвилини з кожного боку.
  7. Перекладіть у форму для запікання. Залийте курячим або овочевим бульйоном. Додайте чебрець. Запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 30 хвилин.

Читайте також:

Реклама

Сирні кульки з виноградом

Сирні кульки з виноградом
Сирні кульки з виноградом

Інгредієнти

  • виноград рожевий (великий) – 10 шт.;
  • крем-сир – 150 г;
  • сир "Рокфор" – 130 г;
  • волоські горіхи – 50 г;
  • фісташки – 150 г.

Спосіб приготування

  1. Зніміть ягоди винограду з грона, зробіть надрізи, дістаньте кісточки.
  2. Змішайте крем-сир і сир із пліснявою.
  3. Волоські горіхи і фісташки перебейте в подрібнювачі до отримання великих крихт.
  4. Викладіть порцію сирної маси на долоню, розплющте, розмістіть по центру одну ягоду винограду.
  5. Заліпіть, сформуйте кульку і обваляйте її в горіхових крихтах. Так само сформуйте інші кульки.

Читайте також:

Рулетики з кабачків із горіхами

Рулетики з кабачків з горіховою начинкою
Рулетики з кабачків з горіховою начинкою

Інгредієнти

  • кабачок – 70 г;
  • волоський горіх – 45 г;
  • зерниста гірчиця – 5 г;
  • часник – 1 г;
  • зелень (петрушка, кріп) – 4 г.

Для заправки

  • сік лимона – 50 мл;
  • мед – 50 мл;
  • гірчиця – 50 мл;
  • олія – 100 мл;
  • сіль за смаком.

Спосіб приготування

  1. Кабачки нарізаємо дуже тонкими пластинками вздовж. Має вийти приблизно вісім штук. Злегка підсмажуємо з двох боків.
  2. Для гірчично-медової заправки збиваємо всі інгредієнти разом. Волоські горіхи перебиваємо в блендері, додаємо часник, зелень, зернову гірчицю, сіль за смаком, а також гірчично-медову заправку.
  3. Змащуємо начинкою пластинки кабачка і загортаємо рулетом. За бажання можна скріпити шпажкою, але зазвичай підсмажений овоч і так добре тримає форму.

Яєчний паштет із горіхами і цибулею

Яєчний паштет
Яєчний паштет

Інгредієнти

  • 3 цибулини;
  • 4 варені яйця;
  • 100 г волоських горіхів;
  • 5 зубчиків молодого часнику;
  • 20 г вершкового масла;
  • дрібка солі;
  • петрушка.

Спосіб приготування

  1. Цибулю наріжте і обсмажте на олії.
  2. Змішайте нарізані яйця і смажену цибулю з волоськими горіхами і часником.
  3. Додайте м'яке вершкове масло, сіль і зелень.
  4. Перебийте все в блендері до отримання однорідної маси.

Читайте також:

Баклажанна ікра з горіхами

Баклажанна ікра з горіхами
Баклажанна ікра з горіхами

Інгредієнти на одну порцію

  • 150 г баклажана;
  • 100 г моркви;
  • 80 г цибулі;
  • 100 г помідорів;
  • 50 г олії;
  • 30 г волоських горіхів;
  • сіль, перець – за смаком.

Спосіб приготування

  1. Усі овочі помити, почистити, нарізати невеликими кубиками.
  2. Після чого обсмажити все одразу на олії до готовності.
  3. Викласти отриману баклажанну ікру на тарілку, посолити і поперчити, а також посипати зверху подрібненим волоським горіхом.
  4. Подавати разом із хлібом.

Читайте також:

Яблучні квадратики з корицею

Яблучні квадратики в духовці
Яблучні квадратики в духовці

Інгредієнти

  • 125 г борошна;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • 1/4 ч. л. солі;
  • 1/4 ч. л. меленої кориці;
  • 60 г вершкового масла, розтопленого;
  • 110 г темно-коричневого м'якого цукру;
  • 100 г дрібного цукру або пудри;
  • 1 яйце;
  • 1 ч. л. ванільного екстракту;
  • 60 г нарізаного яблука;
  • 60 г дрібно нарізаних волоських горіхів.

Для посипання

  • 2 ст. л. дрібного цукру;
  • 2 ч. л. меленої кориці.

Спосіб приготування

  1. Розігрійте духовку до 180 градусів. Змастіть маслом 23 см форму для випічки.
  2. Просійте разом борошно, розпушувач, сіль і 1/4 чайної ложки кориці, відкладіть.
  3. У великій мисці змішайте розтоплене масло, коричневий цукор і 100 г цукрової пудри дерев'яною ложкою до отримання однорідної маси.
  4. Додайте яйце і ваніль. Всипте борошняну суміш, додайте яблука та волоські горіхи. Рівномірно розподіліть суміш по підготовленій формі.
  5. У чашці або невеликій мисці змішайте решту кориці і цукру, посипте зверху.
  6. Випікайте 25-30 хвилин у розігрітій духовці, готовий пиріг має злегка пружинити.

У рецепті кіша з тунцем і шпинатом немає горіхів, але він гідно може прикрасити святковий стіл. Як його приготувати, дивіться у відео.

Тут знайдете три рецепти ароматного і хрусткого печива з горіхами до Спасу.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти