I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

8 домашніх паштетів, які не лишать вас голодними

Насамперед – свято смаку. Паштетом з курки, печінки, грибів або яєць можна прикрасити скибочки вашого улюбленого хліба, його можна їсти з овочами. Це може стати прекрасною закускою і перекусом
Рецепти домашніх паштетів
Рецепти домашніх паштетів

Цікаво, що перший у світі паштет був приготований у Страсбурзі. Тоді це був паштет з гусячої печінки. А коли він потрапив на стіл до Людовика XVI, то набув поширення не тільки по всій Франції, а й Європі. Спочатку паштет запікали в тісті і змащували смальцем – так він довго зберігався і його можна було брати в довгу дорогу. Тепер паштет потрібно брати і готувати. Це чудовий перекус і закуска для пікніка. Щоб вигідно закупитися для відпочинку на природі, ознайомтеся з цим матеріалом.

Реклама

Швидкий курячий паштет

Паштет з вареної курки з горіхами і вершковим сиром
Паштет з вареної курки з горіхами і вершковим сиром

Інгредієнти

  • 300 г відвареного філе курячих стегенець
  • 125 г вершкового сиру
  • 1 очищений зубчик часнику
  • 1 жменя волоських горіхів
  • Кілька гілочок естрагону або іншої зелені
  • Сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування

Реклама
  1. У блендер відправити курку, вершковий сир, зубчик часнику, пропущений через прес, сіль і перець. Збити до отримання однорідної маси.
  2. Якщо паштет здасться вам занадто щільним, можна розбавити його бульйоном, вершками або натуральним йогуртом.
  3. Наприкінці паштет додати подрібнені волоські горіхи і дрібно порубаний естрагон. Знову все збити.
  4. Подавати швидкий курячий паштет з підсмаженим хлібом.

Читайте також:

Печінковий паштет з журавлиною і мигдалем

Паштет з журавлиною і горіхами
Паштет з журавлиною і горіхами

Інгредієнти

Реклама
  • 500 г курячої печінки
  • 1 велика цибулина
  • 1/2 склянки вершків
  • 1 яйце
  • Жменя сушеної журавлини
  • 2 ст. л. мигдальних пластівців або крупно порубаного мигдалю
  • 1 зубчик часнику
  • Сіль, перець – за смаком
  • Майоран – за смаком
  • Базилік – за смаком

Спосіб приготування

  1. Печінку помити, очистити від плівок і жиру.
  2. Розрізати на шматочки і злегка обсмажити, залишивши серединку рожевою.
  3. Цибулю порізати дрібними кубиками, пасерувати до напівпрозорості.
  4. Печінку порізати кубиками, змішати з цибулею, додати решту інгредієнтів, добре перемішати.
  5. Викласти паштет в форму для запікання. Випікати впродовж години за температури 200 градусів.
  6. Перед подачею закуску остудити.

Паштет з копченої скумбрії

Паштет з печінки тріски
Паштет з печінки тріски

Інгредієнти

  • Риба скумбрія копчена – 250 г
  • Сир вершковий – 200 г
  • Лимон (сік) – 1 ч. л.
  • Лимон (цедра) – 1 ст. л.
  • Хрін – 1 ст. л.
  • Зелень рубана – 2 ст. л.
  • Хліб – для подачі

Спосіб приготування

  1. Скумбрію очистіть, видаліть кістки, наріжте, складіть в чашу блендера.
  2. Додайте вершковий сир, лимонний сік, цедру, хрін, подрібніть.
  3. Посипте нашаткованою зеленню, подавайте з багетом.

Читайте також:

Паштет з печінки індички

Паштет з індички
Паштет з індички

Інгредієнти

  • Печінка індички – 500 г
  • Цибуля ріпчаста – 2-3 шт.
  • Морква – 4 шт.
  • Вершкове масло – 200 г
  • Сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування

  1. Відварити печінка, причому злити воду двічі після закипання, а після третього закипання залишити доваритися в цій же воді до готовності.
  2. Протушкувати тим часом овочі: нарізану цибулю і натерту моркву. Тушкувати довго, близько двох годин, у сотейнику або на сковороді в олії та на маленькому вогні.
  3. Остудити готові печінку і овочі, перемішати і перекрутити на м'ясорубці двічі, на другий раз додавши м'яке вершкове масло.
  4. Розкласти паштет по формах, дати застигнути.

Пісний паштет з нуту

Паштет з нуту з насінням
Паштет з нуту з насінням

Інгредієнти

  • 1 склянка гороху нуту
  • 1 склянка насіння соняшнику
  • 1/3 склянки соняшникової або оливкової олії
  • 5 ст. л. подрібненої петрушки
  • 4 ст. л. лимонного соку
  • 1,5 ч. л. меленої солодкої паприки
  • 1,5 ч. л. меду
  • 1 ч. л. солі

Спосіб приготування

  1. Залити нут великою кількістю холодної води на 10-12 годин. Злити рідину, залити свіжою водою і відварити до готовності.
  2. Соняшникове насіння обсмажити на сухій сковороді, потім подрібнити в кавомолці.
  3. У чашу блендера викласти горох нут, додати паприку, мед і сіль, пасту з насіння і зелень. Влити лимонний сік і олію. Подрібнити все до однорідності.
  4. Викласти готовий паштет в банку з кришкою і зберігати в холодильнику.

Яєчний паштет з горіхами і цибулею

Яєчний паштет
Яєчний паштет

Інгредієнти

  • 3 цибулини
  • 4 варені яйця
  • 100 г волоських горіхів
  • 5 зубчиків молодого часнику
  • 20 г вершкового масла
  • Дрібка солі
  • Петрушка

Спосіб приготування

  1. Цибулю наріжте і обсмажте на олії.
  2. Змішайте нарізані яйця і смажену цибулю з волоськими горіхами і часником.
  3. Додайте м'яке вершкове масло, сіль і зелень.
  4. Перебити все в блендері до отримання однорідної маси.

Читайте також:

Грибний паштет

Паштет з грибами
Паштет з грибами

Інгредієнти

  • 700 г печериць
  • 2 цибулини
  • 100 мл олії
  • 50 г вершкового масла
  • 200 мл вершків жирністю 33%
  • 200 г білого хліба
  • 100 мл молока
  • Сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування

  1. Печериці та цибулю нарізати кубиками.
  2. Скласти у велику сковороду і обсмажити на олії до напівготовності. Додати вершкове масло, посолити і поперчити, ретельно перемішати.
  3. Влити вершки. Томити доти, доки не випарується вся рідина.
  4. Залити хліб молоком і залишити на кілька хвилин.
  5. Покласти гриби з цибулею і розмочений хліб в блендер і зробити пюре.
  6. Викласти паштет у скляну банку і як слід охолодити.

Читайте також:

Паштет з курячої печінки з яблуком

Паштет з печінки
Паштет з печінки

Інгредієнти

  • 1 кг курячої печінки
  • 4-5 зубчиків часнику
  • 1 велика цибулина
  • 1 кисле яблуко
  • 50 мл віскі
  • 1 ст. л. сушеного майорану
  • Мускатний горіх
  • Олія
  • Вершкове масло – для запечатування
  • Сіль, перець

Спосіб приготування

  1. Печінку промийте та висушіть. Яблуко очистіть, видаливши серцевину, наріжте невеликими кубиками. Цибулю і часник очистіть і наріжте.
  2. У сковороді розігрійте олію. Обсмажте цибулю і часник, слідом додайте печінку і яблуко. Обсмажуйте ще кілька хвилин; печінка має бути без крові, але ще не повністю готова.
  3. Полийте віскі, акуратно підпаліть. Дати прогоріти. Приправте майораном, мускатним горіхом, сіллю і перцем.
  4. Подрібніть вміст сковороди в блендері. Розкладіть по банках, залийте розтопленим вершковим маслом і приберіть у холодильник.
  5. Готовий паштет подавайте з підсушеними скибочками багета і брусничним варенням.

Цікавий рецепт – грінок з тартаром з лосося та полуницею – дізнаєтеся з відео.

Тут зібрані 10 різноманітних рецептів, де є індичка.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти