I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Сливовий штрудель, яблука в тісті, маковий кекс і все це з горіхами – перевірені рецепти випічки до Спасу

І ще домашній хліб з журавлиною і рогалики на сметані. Звертайте увагу на горіхи, вони можуть бути прогірклими. Сухофрукти перед використанням потрібно замочити і ретельно промити
Рецепти випічки до Горіхового Спасу
Рецепти випічки до Горіхового Спасу

Горіховий Спас святкуватимемо 29 серпня, це незмінна дата для цього дня. Заведено їсти горіхи, додавати їх у різні страви насамперед у випічку. Ви вже знаєте рецепти хрусткого і ароматного печива з горіхами, тепер розширимо цей арсенал за допомогою рецептів нижче.

Домашній хліб з волоськими горіхами і журавлиною

Рецепт хліба до Спасу
Рецепт хліба до Спасу

Реклама

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Складові:

  • 450 г борошна
  • 1 стакан вівсяних пластівців
  • 85 мл кленового сиропу або рідкого меду
  • 1 стакан нарізаних волоських горіхів
  • 1 стакан в'яленої журавлини
  • 270 мл води
  • 1 ст. л. рослинної олії
  • 2 ч. л. кориці
  • 1 ч. л. солі
  • 2,25 ч. л. сухих активних дріжджів

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Воду нагрійте до 50-60 градусів і перемішайте з кленовим сиропом або медом до розчинення.
  2. Просійте борошно в відерце хлібопічки, додайте вівсяні пластівці, сіль і мелену корицю.
  3. Влийте до борошна воду з сиропом і рослинну олію.
  4. Горіхи і в'ялену журавлину насипте в диспенсер для горіхів і сухофруктів (горіхи можна порубати на шматочки такої величини, як вам подобається).
  5. Дріжджі засипте в диспенсер для дріжджів.
  6. Користуйтеся програмою для дієтичного хліба з родзинками або для звичайного хліба з добавками, щоб спрацював диспенсер. Не використовуйте програму коротше 3-х годин: тісто важке і не встигне піднятися. Цей рецепт можна ставити на відкладений старт, тут немає швидкопсувних продуктів.
  7. Готовий хліб дістаньте з форми і остудити на решітці. Він добре зберігається і може бути заморожений.

Сливовий штрудель у духовці

Штрудель зі сливами
Штрудель зі сливами

Час приготування:

  • 1,5 години

Складові:

Реклама

Для начинки:

  • 700 г слив
  • 100 г вершкового масла
  • 100 г цукру
  • 75 г родзинок
  • 75 г горіхів
  • 4 ст. л.
  • 1 ч. л. меленої кориці

Для просочення:

  • 20 г вершкового масла
  • 30 г вершків 20%

Для тіста:

  • 1 яйце
  • 2 ст. л. вершкового масла
  • 50 г води
  • 1 ч. л. оцту
  • 200 г борошна

Спосіб приготування:

  1. Замісити тісто. Просіяти борошно, зробити в центрі поглиблення, влити злегка збите яйце, теплу воду, розтоплене масло, оцет.
  2. Перекласти в миску, змащену олією і залишити на 30 хвилин, накривши рушником.
  3. Великий кухонний рушник рясно присипати борошном, викласти тісто і качалкою, змащеною олієюм, розкачати якомога тонше.
  4. Змастити тісто олією і акуратно відокремити від рушника.
  5. Для начинки розтопити масло і злегка підсмажити сухарі. Додати сливи, цукор, родзинки, корицю, горіхи. Потримати на вогні 1-2 хвилини.
  6. Викласти начинку на тісто, трохи підвернути краї. За допомогою рушника скрутити рулет і акуратно перенести на деко.
  7. Рясно змастити штрудель розтопленим маслом, накрити фольгою і поставити в розігріту духовку. Випікати 15 хвилин за 200 градусів.
  8. Дістати, зняти фольгу, рясно змастити вершками і готувати ще на 25-30 хвилин.

Читайте також:

Яблука в тесті з горіхами і родзинками

Яблука в тісті
Яблука в тісті

Час приготування:

  • 40 хвилин

Складові:

  • 200 г листкового тіста
  • 2 середніх яблука
  • 25 г волоських горіхів
  • 10 г мигдалю
  • 30 г родзинок
  • 1 ч. л. меду
  • Кориця, цукор, лимон – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Горіхи подрібнити в блендері. Додати до них мед, родзинки, корицю і добре перемішати.
  2. Яблука почистити, акуратно зрізати верхню частину і видалити серцевину. Стінки повинні бути товщиною близько сантиметра. Скропити їх соком лимона, щоб вони не потемніли.
  3. До горіхово-медової маси додати подрібнену м'якоть з вирізаних серединок яблук.
  4. Листкове тісто розкачати і нарізати смужками завширшки 2-3 см.
  5. У яблука покласти начинку і накрити відрізаними від них верхівками. Обваляти фрукти в цукрі і щільно обмотати смужками тіста. Дно також має бути повністю закрито тістом. Як варіант – ви можете зробити мішечок з тіста і закріпити його зверху кулінарним шпагатом.
  6. Змастити яблука збитим жовтком і відправити запікатися в духовку приблизно на 20 хвилин за 200 градусів.
  7. Щоб десерт був схожий на справжнє яблуко, можна перед випічкою вирізати з тіста листя і прикріпити зверху.

Рогалики на сметані з горіховою начинкою

Рогалики з горіховою начинкою
Рогалики з горіховою начинкою

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Складові:

Для тіста:

  • 200 г масла, спреда або маргарину
  • 100 г сметани
  • 3 жовтки
  • 1 ст. л. оцту
  • 350 – 400 г борошна

Для начинки:

  • 3 білки
  • 1 склянка цукру
  • Мелені горіхи
  • Цукрова пудра

Спосіб приготування:

  1. У миску всипте борошно, сюди ж натріть холодний маргарин. Перемішайте руками до утворення крихти. Додайте сметану, жовтки і оцет. Швидко замісіть тісто, загорніть у харчову плівку і покладіть у холодильник мінімум на 3 години.
  2. Деко застеліть пекарським папером. Розігрійте духовку до 180 градусів.
  3. Збийте білки з цукром.
  4. Відріжте шматочок тіста і розкачайте коло. Розріжте коло на сектори.
  5. Кожен трикутник змастіть безе і посипте горіхами. Скрутіть рогалики. Викладіть рогалики на деко і поставте випікати до золотистого кольору. Готові гарячі рогалики обваляйте в цукровій пудрі і остудіть.

Читайте також:

Маковий кекс з горіхами, родзинками і вишнею

Маковий кекс в духовці
Маковий кекс в духовці

Час приготування:

  • 2 години

Складові:

  • 150 г вершкового масла
  • 150 г цукру
  • 10 г ванільного цукру
  • 4 яйця
  • 2 ч. л. розпушувача
  • 250-300 г борошна
  • 30 г маку
  • 50 г горіхів
  • 50 г родзинок
  • 100 г вишень

Спосіб приготування:

  1. Горіхи подрібнити, мак промити. Родзинки залити окропом і обсушити.
  2. М'яке вершкове масло збити разом з цукром і ваніллю. Додати яйця і добре збити.
  3. Всипати борошно, просіяне з розпушувачем, перемішати. Готове тісто розділити на три частини. В одну додати мак, в другу – горіхи, в третю – родзинки.
  4. Форму для кексу змастити маслом і присипати борошном. Викласти тісто з горіхами, потім тісто з родзинками. Додати вишні і покрити їх тістом з маком.
  5. Випікати кекс у розігрітій до 180 градусів духовці 50 хвилин.
  6. Перед подачею остудити і за бажанням посипати ванільною цукровою пудрою. Подавати разом з чаєм, кавою або десертним вином.

Тим, хто любить випічку з овочами, може сподобатися рецепт пиріжків самосів.

І ще 5 рецептів цікавої випічки до Спасу знайдете тут.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти