I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Що таке бабагануш і як його готувати

Це можна називати і пюре, і намазкою, і ікрою з баклажанів – не принципово. Важлива складова – близькосхідна спеція тхіна. Подається разом з пітою, якою бабагануш зачерпується
Бабагануш - рецепт баклажанної ікри з Близького Сходу
Бабагануш - рецепт баклажанної ікри з Близького Сходу

Багато, хто бачить бабагануш вперше, часто плутають його з хумусом, ще однією вкрай важливою для близькосхідних країн закускою. Але на відміну від хумуса, бабагануш готується з баклажанів. Важливо – це димний аромат і присмак страви, тому ідеально, коли баклажани запікаються на дровах. У домашніх умовах їх можна приготувати за допомогою духовки. Ми вже знаємо про тонкощі ікри з баклажанів по-одеськи, які нам розповів Сава Лібкін, тепер дізнаємося, як приготувати і як подавати бабагануш. Як підготуватися до пікніка та купити продукти за приємними цінами – дізнаєтеся з цього матеріалу.

Як готувати бабагануш

Головне – баклажани, вони мають бути з апетитним ароматом диму. Домогтися цього можна двома способами – за допомогою пальника або звичнішим для нас – за допомогою духовки.

Реклама

Якщо готуватимете в духовці, то потримаєте баклажани під грилем за температури 230 градусів і вище впродовж 30 хвилин. Овочі мають бути розрізані вздовж, а запікати їх треба зрізом вниз.

Коли баклажани будуть готові, складіть їх у миску – нехай остигають. Потім з них потрібно дістати м'якоть, дати зайвому соку стекти і змішати з тхіною та іншими спеціями до консистенції пюре.

Як подавати бабагануш

Традиційно бабагануш подається з питою
Традиційно бабагануш подається з питою

Реклама

У мисці з в'яленими маслинами і рубаною петрушкою, скропивши оливковою олією та прикрасивши гранатовими зернами. Їсти страву потрібно з пітою. Бабагануш також можна подавати із салатом з помідорів або іншими овочами.

Читайте також:

Рецепт бабагануша

Інгредієнти

Реклама
  • Баклажани -1 кг
  • Тхіна – 100 г
  • Лимон -1 шт.
  • Часник – 3-4 зубчики
  • Кінза – 1 пучок
  • Петрушка – 1 пучок
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений, гострий – за смаком
  • Оливкова олія

Спосіб приготування

  1. Баклажани, розрізані вздовж, запекти зрізом вниз за 230 градусів 30 хвилин.
  2. Очистити від шкірки, дати охолонути. Дрібно нарізати зелень і подрібнити часник.
  3. Вийняти м'якоть з баклажанів, пробити в блендері. М'якоть баклажанів, зелень з часником і тхіну змішати до однорідності.
  4. Додати сік лимона, спеції, полити оливковою олією і прикрасити зернами граната.

До бабагануша можна приготувати лаваш з маринованою куркою і сиром. Як це зробити – дивіться у відео.

Тут знайдете 3 рецепти для найніжнішої баклажанної ікри.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти