Багато, хто бачить бабагануш вперше, часто плутають його з хумусом, ще однією вкрай важливою для близькосхідних країн закускою. Але на відміну від хумуса, бабагануш готується з баклажанів. Важливо – це димний аромат і присмак страви, тому ідеально, коли баклажани запікаються на дровах. У домашніх умовах їх можна приготувати за допомогою духовки. Ми вже знаємо про тонкощі ікри з баклажанів по-одеськи, які нам розповів Сава Лібкін, тепер дізнаємося, як приготувати і як подавати бабагануш. Як підготуватися до пікніка та купити продукти за приємними цінами – дізнаєтеся з цього матеріалу.
Як готувати бабагануш
Головне – баклажани, вони мають бути з апетитним ароматом диму. Домогтися цього можна двома способами – за допомогою пальника або звичнішим для нас – за допомогою духовки.
Якщо готуватимете в духовці, то потримаєте баклажани під грилем за температури 230 градусів і вище впродовж 30 хвилин. Овочі мають бути розрізані вздовж, а запікати їх треба зрізом вниз.
Коли баклажани будуть готові, складіть їх у миску – нехай остигають. Потім з них потрібно дістати м'якоть, дати зайвому соку стекти і змішати з тхіною та іншими спеціями до консистенції пюре.
Як подавати бабагануш
У мисці з в'яленими маслинами і рубаною петрушкою, скропивши оливковою олією та прикрасивши гранатовими зернами. Їсти страву потрібно з пітою. Бабагануш також можна подавати із салатом з помідорів або іншими овочами.
Рецепт бабагануша
Інгредієнти
- Баклажани -1 кг
- Тхіна – 100 г
- Лимон -1 шт.
- Часник – 3-4 зубчики
- Кінза – 1 пучок
- Петрушка – 1 пучок
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений, гострий – за смаком
- Оливкова олія
Спосіб приготування
- Баклажани, розрізані вздовж, запекти зрізом вниз за 230 градусів 30 хвилин.
- Очистити від шкірки, дати охолонути. Дрібно нарізати зелень і подрібнити часник.
- Вийняти м'якоть з баклажанів, пробити в блендері. М'якоть баклажанів, зелень з часником і тхіну змішати до однорідності.
- Додати сік лимона, спеції, полити оливковою олією і прикрасити зернами граната.
До бабагануша можна приготувати лаваш з маринованою куркою і сиром. Як це зробити – дивіться у відео.
Тут знайдете 3 рецепти для найніжнішої баклажанної ікри.