В Івано-Франківську встановили новий рекорд України- кухарі приготували майже півтори тонни бануша.
Щоб зварити 1420 літрів старовинної гуцульської страви, кулінарам знадобилося 500 літрів молока, 250 літрів сметани, 60 кілограмів масла, п'ять мішків кукурудзяної крупи і центнер м'яса, повідомляє "Ранок з Україною".
Перемішувати такий величезний обсяг каші в гігантському казані взявся пауерліфтер Назар Павлів разом з іншими богатирями. А спробувати готову страву пропонували всім бажаючим жителям і гостям Івано-Франковська.
Долучилися до них і представники Національного реєстру рекордів України: вони з радістю зафіксували нове досягнення – такої кількості бануша досі не готував ніхто.
Раніше ми писали про те, як 48-річний одесит Костянтин Левченко вирізаєдивовижні рослини, ящірок, ангелів і демонів по яєчній шкаралупі. А креативні флористи навіть створили весільну сукню з яєць.
Також варто нагадати про "Волинського Фаберже" – саме так називають Анатолія Бойка. Чоловік понад 10 років створює шедевриз пташиних яєць. Колишній військовий почав використовувати нову техніку – обробка металом. І увійшов до Книги рекордів України, як власник найбільшої колекції експонатівз яєчної шкаралупи.