Телевізійна група "Сьогодні" на чолі з власним кореспондентом в Івано-Франківську Наталією Фармус виїхала на схід України, щоб, подолавши всю країну, встановити прапор на найсхіднішій точці.
Знімальні групи "Сьогодні" готуються встановити рекорд до Дня державного прапора України: журналісти одночасно піднімуть синьо-жовті прапори в шести крайніх точках країни: на сході і заході, на півдні і півночі, на найвищій і найнижчій відмітках.
Групі з Івано-Франківська належить подолати близько 1,5 тис. км, щоб дістатися до крайньої східної точки України – села Рання Зоря в Луганській області.
Перша зупинка – за декілька кілометрів від Івано-Франківська. На Дністрі. Вода тут просто чудова, тепла, чиста. Але скупатися "Сьогодні" не встигають – мало часу. Потрібно їхати далі.
На Тернопільщині все-таки вирішили зробити зупинку – подивитися знаменитий Теребовлянський замок. Люб'язний екскурсовод Тарас відразу погоджується на міні-екскурсію.
"Це північна стіна чотирьохсотрічної вежі з чотирма ярусами оборони. Раніше тут захищалися, пізніше тут був архів з документами", – розповідає екскурсовод Теребовлянського замку Тарас Бабій.
Вражень від Теребовлянського замку вистачило на наступні 200 км. Поки не побачили біля дороги ще один – Дубенський, на Рівненщині.
"На території замку можна погуляти, можна відпочити, можна відвідати багато виставкових залів", – каже екскурсовод Тетяна Гаврилюк.
Трохи погуляли, а заодно – запитали людей, що б вони хотіли побажати Україні напередодні свята.
"Миру, миру хочеться. А людям – щастя!" – кажуть жителі Рівненщини.
З цими побажаннями "Сегодні" вирушають туди, де питання миру особливо актуальні – на Луганщину. Але поки на шляху – Полтава.
Тут телегрупа заходить до одного з полтавських кафе. Меню приносить шеф-кухар. Більшість страв в ньому – це його ексклюзив.
"Сьогодні я запропоную вам унікальний борщ. Ми подаємо його з домашніми пампушками, які робимо самі", – говорить шеф-кухар.
А ще кухар Олена додає в борщ чорнослив і копчену грушу. Ну і гріх не спробувати в Полтаві галушок.
А ще нас пригощають дивовижною "качаною" кашею. Господині викачують пшоно в борошні з яйцем. Роблять ним 888 обертів в перебігу майже трьох годин. Нову страву пробує оператор "Сьогодні" Тарас.
"Заради цього сюди треба прийти і приїхати. І заради вареників з вишнями", – каже оператор "Сьогодні".
Цю ніч команда "Сьогодні" відпочине в гостинній Полтаві. А завтра вирушить до Харкова.
Нагадаємо, якщо ви залишаєтеся в столиці і не знаєте, куди піти на День Незалежності, – подивіться афішу заходів на цей день.