Печінка є фільтром для нашого організму. Вона постійно захищає нас від впливу шкідливих речовин, які потрапляють разом з їжею. Щоб уберегти цей орган від стількох негативних факторів і допомогти організму залишатися "в робочому стані" довгий час, поєднуйте приємні продукти з корисними, повідомляє sobkor.net.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Отже, нижче ми написали про найкращі продукти для відновлення печінки:

- Гарбуз
Маловідомий вітамін Т (або карнітин) міститься в гарбузі. Він допомагає важкій і жирній їжі засвоюватися легше, і в свою чергу, полегшує роботу печінки в цьому плані. Гарбуз можна їсти як окремо, запікаючи в духовці (до речі, відмінний варіант заміни солодкого). Але також вона підійде як гарнір до яловичини і свинини.
- Ламінарія
Простіше – морська капуста. У ній міститься альгінова кислота. Її ще називають утилізатором шкідливих речовин. Альгінати пов'язують солі важких металів і таким чином – допомагають печінки в очищенні організму від шкідливих речовин.
- Молочні продукти
"Молочка" сприяє зростанню здорової мікрофлори в кишечнику, а також виведенню з організму токсинів. Тому молочні продукти також є своєрідним помічником печінки. Краще віддати перевагу кефіру, нежирній ряжанці або йогурту без солодких добавок.
- Курага
Фахівці з'ясували, що вживання кураги в їжу знижує можливість виникнення раку печінки. Тому курага просто необхідна в нашому раціоні. Чотирьох штук досить, щоб отримати всі корисні речовини з продукту і не нашкодити організму.
- Оливкова олія
В оливковій олії міститься вітамін Е. Вітамін захищає організм від впливу вільних радикалів. Ця речовина утворюється під впливом, зокрема, сонячного світла, сигаретного диму і радіації. Якраз з впливом цих речовин бореться наша печінка. Тому оливкова олія допоможе "впоратися" органу з цією роботою.