Як правильно вибрати макарони

Справжні макарони готують всього з двох інгредієнтів – борошна твердих сортів пшениці і простої води

Існує думка, що від правильних макаронів не повніють, а навіть худнуть! А ще паста здатна піднімати настрій.

Чи так це насправді, пише Beauty.ua.

Реклама

Італійці їдять макарони мало не кожен день, не боячись при цьому завдати шкоди здоров'ю і зіпсувати фігуру. І справа не в тому, що їх організм якось по-особливому влаштований. Просто вони знають, які макарони корисні, а які краще залишити на полиці супермаркету.

У чому їх користь?

Справжні макарони готують всього з двох інгредієнтів – борошна твердих сортів пшениці і простої води. У герметичній упаковці такий продукт може зберігатися до року, практично не втрачаючи смакових і поживних властивостей, яких у нього чимало. У макаронах міститься велика кількість рослинного білка, складних вуглеводів, а також вітамінів групи В, що робить їх цінним харчовим продуктом.
Так, наприклад, складні вуглеводи допомагають організму виробляти серотонін (гормон радості), покращуючи тим самим настрій, а харчові волокна сприяють перистальтиці кишечника і виводять з організму шлаки.

Реклама

Які вибрати?

Всі макаронні вироби поділяють на три групи: А, Б і В. Макарони групи А (саме вони корисні для здоров'я) виготовляють з твердих сортів пшениці, групи Б – з м'яких сортів, агруппи В – з хлібопекарськогоборошна. Чи варто говорити, що всі перераховані вище корисні якості властиві тільки виробам групи А. Тому, вибираючи продукт, зверни увагу на упаковку. Там має значитися: група А, клас 1 або durum. Вироби з іншими позначеннями без коливань залишай на полиці.

Обов'язково вивчи склад. Іноді виробники, бажаючи заощадити, підмішують в борошно твердих сортів більш дешеву хлібопекарську або додають інші невиправдані інгредієнти. Користь від таких макаронів практично нульова.

Реклама

Визначити якість макаронів можна і за деякими зовнішніми ознаками. Їх поверхня повинна виглядати гладкою, ніби полірованою, допускаються невеликі вкраплення чорних крапок (залишки оболонок зерна). Колір продукту повинен бути кремово-золотистим, а не насичено-жовтим або занадто білим. Думка про те, що в більш жовті макарони поклали більше яєць, помилкова: яйця при виготовленні продукту взагалі не використовуються. А надто блідий або молочно-білий колір говорить про низьку якість борошна.

Потряси пачку. На дні не повинно бути борошна і ламаної крихти, а самі макарони повинні мати склоподібний злам.

Важливо і те, як виглядають макарони в процесі варіння і у вже готовому вигляді. Вода, в якій варився продукт, повинна залишатися повністю прозорою, а самі вироби повинні злегка збільшитися в розмірі, але не розваритися. Макарони високої якості не злипаються, зберігають свою первинну форму, пружні і не мають стороннього запаху, а також майже не змінюють колір в процесі приготування.

Перевіряти на наявність цих ознак потрібно не тільки вітчизняні, але й імпортні макарони, в тому числі італійські.

Різнобарвні макарони

До складу якісних макаронних виробів не повинні входити барвники, ароматизатори та будь-які інші штучні добавки. І все ж, якщо ти бачиш на полиці різнокольорові мушлі або ріжки, не поспішай з негативними висновками. Останнім часом популярності набули вироби з додаванням пюре, соків і екстрактів різних овочів. Так, наприклад, помаранчевими макарони стають завдяки моркві або гарбузу, червоними або рожевими – завдяки томату, зеленими та фіолетовими – за допомогою шпинату і буряків відповідно. Макарони можуть бути навіть чорними! Цей колір досягається при додаванні чорнила каракатиці. Колір виходить хоча і яскравий, але цілком природний. Крім того, такі макарони мають відтінок смаку того продукту, який був у них доданий. Також на полицях супермаркету ти можеш зустріти макарони темного кольору, який виходить в результаті підмішування гречаного борошна. Для різноманітності можеш спробувати приготувати страву і з таких макаронів. Але враховуй, що їх смак досить сильно відрізняється від звичайного.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти