Модний манікюр

Сукні Лондона

Кращі десерти

Сумка Кароль

Тести

Ціна - космос!

Як приготувати бограч на багатті – рецепт закарпатської страви

Заготовте багато різного м'яса і спецій

Бограч – найвідоміша страва закарпатської кухні. Має угорське коріння і вимагає старанного приготування. Але всі старання і зусилля виправдовуються сповна, коли в тарілках опиняється цей ароматний і красивий суп. Звісно, якщо ви запланували, крім різноманітних закусок, приготувати бограч на пікніку, то підготуйте багато різного м'яса і спецій. Рецепт бограча по-закарпатськи знайдете нижче.

Бограч на вогні: як приготувати

Реклама

Бограч: рецепт на багатті
Бограч: рецепт на багатті / Фото: Depositphotos

Складові

  • Свинина на кістці (шия, лопатка) – 1 кг
  • Телячі ребра – 500 г.
  • Копчені ребра – 400 г.
  • Телятина м'якоть – 500 г.
  • Копчене сало – 400 г.
  • Цибуля – 3 шт.
  • Морква – 3 шт.
  • Часник – 5 зубчиків
  • Болгарський перець – 2 шт.
  • Томатна паста – 150 г.
  • Паприка – 100-120 г.
  • Перець чилі – 3-4 шт (свіжий)
  • Молода картопля – 1.2 кг
  • Помідори – 3 шт.
  • Чорний перець горошком – 2 ч. л.
  • Сіль
  • Лаврове листя – 3 шт.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Вода
  • Самогон 100 г

Читайте також:

Реклама

Для чіпетке

  • Борошно – 100 г.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль

Спосіб приготування

  1. Казанок поставити на вогонь і добре його розігріти. Додати порізане на великі шматки сало і витопити жир.
  2. Потім додати все інше м'ясо, попередньо його нарізавши. Обсмажити до золотавого кольору.
  3. Порізати цибулю на кубики, подрібнити часник, посипати паприкою і додати до м'яса. Готувати приблизно 10 хвилин.
  4. Моркву очистити і нарізати кільцями. Додати в бограч і залити водою. Водночас м'ясо не має "плавати". Готувати 1 годину 15 хвилин.
  5. Помідори очистити від шкірки і нарізати на шматочки приблизно 1,5 см, а болгарський перець – на брусочки. Додати в казанок і влити томатну пасту. Якщо води мало, можна влити ще трохи. Готувати приблизно 40 хвилин на слабкому кипінні.
  6. Тепер додати лаврове листя, чорний перець, сіль, перець чилі, цукор. ЧерезЗа 15 хвилин додати картоплю і варити до готовності. Наприкінці влити алкоголь.
  7. Замісити круте тісто для чіпетке з борошна, яйця і солі. Відщипуючи по шматочку, додати в казан і готувати приблизно 5-10 хвилин.

Тут дізнаєтеся рецепт та секрети приготування узбецького плову.

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Пiдпишись на RSS-канал Life Сьогоднi на Google News

Рекомендації

Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Гороскоп
Твій гороскоп на сьогодні
Читати гороскоп
MUST HAVE
Beauty-покупки вересня
Придбати
Just do it
Корисна порада на Сьогодні
Вибрати професійного косметолога
Як це краще зробити?
Лайфхак дня
Як підготуватися до подорожі на авто
Хакнути
Ніколь Кідман для американського Harper's Bazaar
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
20 - 26 вересня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Ніч в готелі на Мальдівах за мільйон гривень
За що такі гроші?
Особистий досвід
Як ми потрапили у місце, де знімали сцени з "Гаррі Поттера"
Дізнатися
Чек-лист вересня
10 речей, які треба встигнути зробити
Хочу дізнатися!
ТОР-5 фавориток редакції за звання
Miss Ukraine-2021
@saraednswel
@saraednswel
@liza__miroshka
@liza__miroshka
@____rudi_____
@____rudi_____
@martareznichenko
@martareznichenko
@kris_trump
@kris_trump
1/2

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти