Топ-новина

6 дивовижних місць України, які варто відвідати

Топ-новина

Що варто знати про фільм "Бабин Яр. Контекст", який покажуть у Каннах

Спецпроект

Тести

Спецпроект

Все про Atlas Weekend-2021

Спецпроект

Найдорожче

Спецпроект

74-й Каннський кінофестиваль

Петрів піст-2020: як зварити розсольник з рисом

Рецепт дієтичного розсольнику без м'яса

Петрів піст в 2020 році розпочався 15 червня і триватиме до 11 липня. Протягом цього періоду не можна вживати продукти тваринного походження. Дозволені овочі, ягоди, гриби, крупи і бобові, а також риба і дари моря в будь-які дні, крім середи і п'ятниці.

Якщо ви не знаєте, що приготувати на обід в піст, зробіть розсольник без м'яса. У рецепті можна використовувати різні крупи: рис, перловку, булгур, пшоно і навіть гречку.

Пісний розсольник з рисом

Пісний розсольник
Пісний розсольник / Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 40 хвилин

Калорійність:

  • 237 ккал на порцію

Складові:

  • 1 1/5 л води
  • 1/3 склянки довгого рису
  • 2 картоплини
  • 2 невеликі моркви
  • 1 ріпчаста цибуля
  • 1 зубчик часнику
  • 3 невеликих солоних огірка
  • 2 ст. л. рослинної олії
  • 1 ч. л. сухого кропу
  • 4 шт. запашного перцю
  • 5 шт. перцю горошком
  • 1 лавровий лист
  • 1 стакан огіркового розсолу
  • 1 ч. л. солі
  • Кілька гілочок зелені

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Довести воду до кипіння і всипати рис. Варити 5 хвилин.
  2. Картоплю нарізати невеликими кубиками і відправити до рису. На мінімальному вогні, під кришкою, відварити рис і картоплю до готовності.
  3. Тим часом зробити в сотейнику зажарку. Налити олію і викласти подрібнений часник. Обсмажувати приблизно хвилину і додати нарізану цибулю. Готувати до м'якості.
  4. Додати в сотейник моркву (терту або нарізану кубиками). Тушкувати, поки вона не стане м'якою.
  5. Додати натерті солоні огірки, готувати 5 хвилин.
  6. Відправити вміст сотейника в каструлю. Варити 5 хвилин.
  7. Додати сушений кріп, перець горошком і лавровий лист. Влити розсіл і посолити за смаком. Довести суп до кипіння, варити ще кілька хвилин і зняти з вогню.

Як подавати суп

Подавати розсольник зі свіжою зеленню і житнім хлібом.

Дивіться відео, як приготувати індійський дал з коржами:

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами пісних котлет, а також рецептом пісного супу-солянки з квашеною капустою.

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
segodnya.ua в telegram-каналi segodnya.ua на Google News
Гороскоп
Твій гороскоп на Сьогодні
Читати гороскоп
Спецпроект
Календар лайфхаків
Червень
Лайфхаки за календарем
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
20 - 26 червня
Читати гороскоп
Спецтема
Дорожче просто не знайдеш
Найдорожчий фітнес-центр
За що такі гроші?
Зворотній відлік
12
дній
10
годин
59
хвилин
04
секунд
6 - 18 червня

74-й Каннський кінофестиваль

Перейти на спецтему
Лайфхак дня
Як зібрати валізу у відпустку за 10 хвилин
Хакнути

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти