Великий пост-2020 триватиме з 2 березня по 18 квітня. Великдень настане в ніч на 19 квітня – з цього моменту пост закінчується і дозволяється будь-яка їжа.
Якщо ви шукаєте рецепт смачного пісного обіду, приготуйте плов з замороженими грибами, морквою, цибулею і часником. Його можна подавати як самостійне блюдо або гарнір.
Пісний грибний плов
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 104 ккал на 100 г
Складові:
- 300 г суміші заморожених грибів
- 2 склянки рису
- 2 моркви
- 2 цибулини
- 5 зубчиків часнику
- Приправа для плову
- Рослинна олія
- Сіль і перець – за смаком
Спосіб приготування:
- У казан або каструлю з товстими стінками налити масло, обсмажити в ньому лук (5 хвилин), потім додати моркву, смажити овочі ще 5 хвилин.
- Додати промиті і розморожені гриби, тушкувати під кришкою ще 10 хвилин. Додати спеціальну приправу для плову і сіль.
- Рис промити, викласти рівним шаром на овочі з грибами, не перемішуючи. Влити гарячу воду так, щоб вона була вище рису на сантиметр.
- Довести до кипіння, накрити кришкою і тримати на маленькому вогні, поки рис не вбере всю воду. Потім зробити в рисі поглиблення, щоб виходила пара. Додати очищені зубчики часнику.
- Тримати на маленькому вогні під кришкою 10 хвилин. Потім вимкнути вогонь, перемішати плов і дати постояти чверть години під кришкою.
Як подавати грибний плов
Готовий плов з грибами можна подавати, прикрасивши подрібненою зеленню, наприклад, петрушкою або зеленою цибулею.
Дивіться відео, як приготувати пісний плов з гречки:
Нагадаємо, раніше "Сьогодні" писали, як приготувати пісний плов з булгура . Ми також ділилися рецептом дієтичного плову з куркою .