Коктейль "Мохіто" з'явився на Кубі на початку XIX століття. Його придумали американці, взявши за основу рецепт м'ятного джулепа – напою з віскі, однойменної зелені, льоду і цукрового сиропу. Тільки на Острові свободи роль бурбона почав виконувати світлий ром.
"Мохіто" – справжній порятунок у спеку. Так що обов'язково приготуйте цей класичний коктейль для літньої вечірки зі свіжої м'яти, білого рому, цукру, пікантного лайма і прохолодної газованої води. Пропорції інгредієнтів можна варіювати за смаком.
"Мохіто": рецепт класичний
Час приготування:
- 5 хвилин
Калорійність:
- 158 ккал
Складові:
- Сік одного лайма
- 1 ч.л. цукрового піску
- Невелика жменя свіжої м'яти плюс додаткова гілочка для подачі
- 60 мл світлого рому
- Газована вода – за смаком
Спосіб приготування:
- Змішайте лаймовий сік, цукор і листя м'яти в маленькому глечику, розімніть мадлером або ложкою.
- Перекладіть у високу склянку і додайте жменю льоду.
- Залийте ромом, помішуючи ложкою з довгою ручкою.
- Влийте газовану воду, прикрасьте коктейль м'ятою і подавайте.
Корисна порада
Замість звичайної мінеральної води можна використовувати лимонну газовану воду.
Дивіться відео, як приготувати оригінальний лимонад:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом ананасового коктейлю в блендері .