Ревінь додають в десерти, начинку для пирогів, напої, салати і основні страви. Він відрізняється насиченим кисло-солодким смаком, який обумовлений високим вмістом яблучної і щавлевої кислот.
З ревеню можна зробити дуже смачне варення з ваніллю, лимоном і сиропом Гренадін. Тільки пам'ятайте, що їстівні лише стебла, а листя ревеню вважається отруйним.
Варення з ревеню на зиму
Час приготування:
- більше 3-х годин
Калорійність:
- 314 ккал на 100 г
Складові:
- 550 г очищеного ревеню
- 300 г цукру
- 50 мл сиропу Гренадін
- Сік 1 лимона
- 1 стручок ванілі
Спосіб приготування:
- Ревінь нарізати кубиками, скласти у посуд для приготування варення, полити лимонним соком, сиропом, засипати цукром, дати постояти 2-3 години, або до тих пір поки цукор майже розчиниться, а ревінь пустить сік.
- Поставити посуд на сильний вогонь, довести до кипіння, зменшити нагрів і варити, акуратно помішуючи, 8-10 хвилин. Відставити варення на 6-8 годин.
- Знову довести до кипіння і варити 10 хвилин, акуратно помішуючи. Знову відставити варення на 6-8 годин, додавши вміст стручка ванілі і сам стручок.
- Довести варення до кипіння і варити на маленькому вогні до бажаної густоти.
- Видалити стручок ванілі, розлити варення по стерилізованим банкам, герметично закрити, остудити і прибрати в прохолодне місце.
Що таке Гренадін
Гренадін – це густий солодкий сироп з зерен граната.
Дивіться відео, як зробити варення з ананасовим смаком з кабачків:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом сирного пирога з ревенем і безе . Крім цього, ми писали, як спекти простий полуничний пирог с ревенем .