Головна Сьогодні

Як зробити варення з черешні та малини із желатином

Таке незвичайне варення – ідеальне доповнення до млинців, тостів і морозива

Сезон черешні добігає кінця. Якщо ви хочете заготовити її на зиму, приготуйте оригінальне варення з малиною і желатином.

Зробити цю смачну заготовку в домашніх умовах не складе труднощів. Черешня і малина – дуже соковиті ягоди, і згустивши їхній сік за допомогою желатину, ви отримаєте густе варення, майже конфітюр. Його можна буде додавати в пироги чи пиріжки як начинку.

Варення з черешні та малини з желатином

Варення з черешні та малини
Варення з черешні та малини
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • понад 3 години

Калорійність:

  • 171 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 1 кг черешні
  • 100 г малини
  • 370-500 г цукру
  • 12 г листового желатину

Спосіб приготування:

  1. Черешню помийте, розріжте навпіл і видаліть кісточки.
  2. Пересипте підготовлену черешню в миску, де ви будете варити варення. Засипте туди ж малину.
  3. Посипте ягоди зверху цукром і дайте постояти не менше 30 хвилин, щоб виділився сік.
  4. Після того, як виділилося трохи соку, поставте миску на повільний вогонь. Соку побільшає. Тоді можна збільшити вогонь і довести до кипіння. З моменту закипання варіть 5 хвилин. У процесі варіння знімайте пінку. Відставте варення з плити і залиште до повного охолодження. Після цього повторіть процес варіння. Так само доведіть до кипіння, варіть 5 хвилин і відставте. Варити треба на сильному вогні, періодично помішуючи і знімаючи піну.
  5. Перед третім варінням залийте желатин водою відповідно до інструкції і дайте йому набрякнути.
  6. Після того як желатин набряк, відтисніть його від рідини і додайте до варення, яке ви вже почали підігрівати на вогні. Варення має бути вже досить гарячим. Перемішайте його гарненько, щоб желатин розчинився і рівномірно розподілився по всьому варенню. Так само, як і в перші два рази, доведіть варення до кипіння і варіть після цього 5 хвилин.
  7. Гаряче варення розлийте у стерильні банки і закрийте кришками. Відразу ж переверніть банку на кришку і залиште так на 5 хвилин. Потім переверніть банку дном вниз і залиште на столі до повного охолодження.
  8. Поставте банки на зберігання в прохолодне місце. Перед вживанням поставте варення з черешні та малини в холодильник, щоб желатин застиг.

Як замінити листовий желатин звичайним

Заміна проводиться з розрахунку 2 до 3 (3 г порошкового замінюють 2 г листового).

Дивіться відео, як зробити малиновий лимонад з базиліком:

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як правильно заморозити малину на зиму. Сьогодні.Lifestyle також писали, як зробити заготовки з малини.

Всі подробиці в спецтемі Заготовки на зиму: покрокові рецепти

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти