Лечо з болгарського перцю - це прекрасна заготівля на зиму, яка буде завжди під рукою. Домашнє лечо можна додавати в супи, а також подавати з картоплею, рисом або макаронами.
Лечо на зиму з часником
Складові:
- 1 кг солодкого червоного перцю
- 1 кг стиглих помідорів
- 1 головка часнику
- 1 пучок кропу
- 1 пучок петрушки
- перець чорний мелений
- 1 ч. л. цукру
- 30 мл рослинної олії
- 3 ст. л. оцту 9%
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Перець і помідори помити і обсушити.
- Перець очистити від плодоніжок і насіння. Помідори обдати окропом і зняти шкірку.
- У глибоку каструлю скласти кубиками нарізані перці і помідори.
- Зелень дрібно порубати, часник пропустити через прес.
- У каструлю з овочами додати рослинну олію і поставити на плиту. Довести до кипіння і варити, помішуючи, 10-15 хвилин, поки перець не стане м'яким.
- Додати цукор, сіль і перець (за смаком). Добре перемішати і готувати ще 5 хвилин. Додати зелень, часник і оцет.
- Проварити ще 2 хвилини і розлити по стерилізованих банках.
- Закупорити банки чистими кришками, накрити рушниками і дати повністю охолонути.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом рулетиків з перцю з тунцем, зеленню і вершковим сиром. Сайт "Сегодня" також писав, як приготувати грецький салат з картоплею і запеченим перцем. Крім цього, ми розповідали, як приготувати м'ясний рулет з болгарським перцем і сиром.
Дивіться відео, як приготувати варення з помідорів: