Куди поїхати у відпустку

Як правильно худнути

Готуємо джем з абрикос

Модні джинси

Тести

Найдорожче

Як зробити вершкову панакоту з двома видами фруктового желе

Всього в десерті три шари: ягідний, вершковий і фруктовий

Панакота – один з найпопулярніших італійських десертів. Ніжна та легка, вона порадує незрівнянним смаком і не зашкодить фігурі.

Традиційна панакота має білий колір, але за бажання можна експериментувати і отримати багатошарове желе.

Вершкова панакота з фруктовим желе

Панна котта з фруктовим і ягідним желе
Панна котта з фруктовим і ягідним желе / Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • понад 3 години

Калорійність:

  • 247 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Для фруктового желе:

  • Яблуко – 1 шт.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Вода – 400 мл
  • Мед квітковий – 300 г
  • Желатин – 10 г

Читайте також:

В тренді

Для вершкового шару:

  • Молоко – 200 мл
  • Вершки 30%-ї жирності – 500 мл
  • Мед квітковий – 100 г
  • Цукор ванільний – 1 пакетик
  • Желатин – 10 г

Для ягідного шару:

  • Полуниця – 70 г
  • Чорна смородина – 70 г
  • Мед квітковий – 150 г
  • Желатин – 4 г

Дивіться відео, як зробити фруктовий мус:

Спосіб приготування:

  1. Полуницю і смородину заливаємо водою (30-40 мл), ставимо на вогонь, даємо прокипіти. Знімаємо, протираємо через сито, даємо трохи охолонути, додаємо попередньо замочений желатин (4 г на 40 г води) і наприкінці – мед. Ще трохи охолоджуємо, наливаємо в келихи і ставимо в холодильник.
  2. Для вершкового шару можна взяти вершки меншої – 15-20%-ї – жирності, але тоді їх знадобиться 700 мл, а молоко не потрібне. Ставимо вершки і молоко на вогонь, додаємо ванільний цукор і попередньо замочений желатин (10 г на 50 мл води). Доводимо до кипіння, відставляємо для охолодження. Додаємо мед і розливаємо поверх ягідного шару в келихи, ставимо в холодильник.
  3. Для верхнього шару можна зробити желе з пакета, а можна і самим. Для домашнього желе яблуко й апельсин очищаємо, нарізаємо, заливаємо водою (400 мл) і ставимо на маленький вогонь. Тримаємо хвилин 20, даємо охолонути, додаємо мед і попередньо замочений желатин (10 г на 50 мл води).

Як декорувати десерт

Щоб додатково прикрасити десерт, кладемо в келихи поверх вершкового шару будь-які фрукти або ягоди, заливаємо трохи рідким желе, даємо постояти, щоб фрукти "схватилися", і тільки потім вливаємо залишки желе. Ставимо в холодильник для повного застигання.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати йогуртову панакоту з ягідним кремом. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом малинової панакоти.

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Пiдпишись на RSS-канал Life Сьогоднi на Google News
Реклама
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Гороскоп
Твій гороскоп на Сьогодні
Читати гороскоп
Just do it
Корисна порада на Сьогодні
Частіше проявляти емоції
Чому це важливо?
Лайфхак дня
Як швидко охолодити каву
Хакнути
Сольник зірки
MONATIK
31 липня / 20:00
5 головних концертів липня
Чи гідний сервіс на відпочинку в Україні?
Дізнатися більше про відпочинок
Спецпроект
Календар лайфхаків на літо
Липень
Лайфхаки за календарем
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
18 - 25 липня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Оренда VIP-яхти — ₴27 000/година
За що такі гроші?
тест
Впізнаєш зірку за її модним образом?
Спробувати
Куди піти
Атмосферні тераси Києва для літніх вечорів
Хочу дізнатися!

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти