Головна Сьогодні

Як зробити домашній соус "Цезар": ТОП-5 рецептів

Кращі рецепти заправки для салату "Цезар"

Смачний соус для "Цезаря" – половина успіху салату. У його класичний склад входять: оливкова олія, часник, чорний перець, винний оцет, сік лимона або лайма, яйце, зварене "в мішечок", вустерський соус і сіль.

Роздавлений часник інтенсивно збивається в оливковій олії, до них додають оцет, лимонний сік і перетерте яйце, а в кінці – вустерський соус і сіль. В наші дні ще один обов'язковий інгредієнт заправки для салату "Цезар" з куркою – анчоуси.

Соус "Цезар" з майонезом

"Цезар" з тунцем
"Цезар" з тунцем
Фото: freepik.com

Складові:

  • 500 мл домашнього майонезу
  • 30 г анчоусів (можна замінити оселедцем)
  • 10 г каперсів
  • 1 ч.л. гірчиці
  • Трохи часнику або зелені

Спосіб приготування:

  1. Подрібніть в блендері анчоуси і каперси, змішайте з гірчицею і майонезом.
  2. За бажанням додайте нарізану зелень або пропущений через прес часник.

Соус "Цезар" з анчоусами

Основа соусу "Цезар" – оливкова олія
Основа соусу "Цезар" – оливкова олія
Фото: Depositphotos

Складові:

  • 2 зубчики часнику
  • 4 філе анчоуса
  • 1 ч.л. солі
  • 1 ч.л. меленого перцю
  • 1 ст.л. свіжовичавленого лимонного соку
  • 1 ч.л. вустерського соусу
  • 1/2 ч.л. діжонської гірчиці
  • 1 великий яєчний жовток
  • 1/2 склянки оливкової олії екстра вірджин

Спосіб приготування:

  1. Помістіть часник, філе анчоуса і сіль в дерев'яну салатну миску.
  2. Використовуючи дві вилки, розітріть часник і анчоуси в пасту.
  3. Додайте перець, лимонний сік, вустерський соус, гірчицю і яєчний жовток, збийте виделкою.
  4. Влийте оливкову олію і перемішайте.

Дивіться відео, як зробити салат "Цезар":

Соус "Цезар": рецепт в домашніх умовах

Соус "Цезар" з пармезаном
Соус "Цезар" з пармезаном
Фото: freepik.com

Складові:

  • 2 філе анчоуса в олії, злити рідину і грубо нарізати
  • 1 зубчик часнику, очищений і грубо нарізаний
  • 2 ст.л. легкого майонезу
  • 1 ч.л. лимонного соку
  • 15 г сиру пармезан, дрібно натертого
  • 2,5 ст.л. холодної кип'яченої води

Спосіб приготування:

  1. Покладіть філе анчоусів ступку, додайте подрібнений зубчик часнику і розітріть товкачем в пасту.
  2. Додайте майонез, лимонний сік, пармезан і воду. Добре перемішайте.

Соус "Цезар" простий

Простий соус для "Цезаря"
Простий соус для "Цезаря"
Фото: Depositphotos

Складові:

  • 150 г майонезу
  • 1 ст.л. лимонного соку
  • 1-2 зубчики часнику
  • 2-3 анчоуса

Спосіб приготування:

  1. Пропустіть часник через прес і розітріть разом з анчоусами.
  2. З'єднайте всі інгредієнти з майонезом і перемішайте до однорідності.

Соус "Цезар" без анчоусів

Заправка для "Цезаря"
Заправка для "Цезаря"
Фото: Depositphotos

Складові:

  • 1 зубчик часнику
  • 1 ч.л. гірчиці
  • 1 яєчний жовток
  • 1 ст.л. лимонного соку
  • 45 мл оливкової олії
  • 1 ч.л. червоного винного оцту
  • 1 ч.л. вустерського соусу
  • 2 краплі табаско
  • Сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Очистіть і нарубайте часник як можна дрібніше, роздушіть його пласкою стороною ножа і перетріть з сіллю. Потрібно отримати часникову пасту.
  2. У миску для заправки викладіть яєчний жовток, додайте гірчицю і сік лимона. Добре все змішайте до однорідності.
  3. Додайте часникову пасту, оцет і перемішайте.
  4. Тонкою цівкою при постійному збиванні влийте олію.
  5. Додайте вустерський соус, табаско і перець. Перемішайте.

Чим замінити соус "Цезар"

Ви можете купити готовий соус "Цезар" або заправити салат майонезом, додавши часник, оцет або свіжовичавлений лимонний сік.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати "Цезар" з креветками . Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом "Цезаря" з малосольним лососем .

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти