Головна Сьогодні

Десерт на 8 Березня: ніжна панна котта з апельсиновим желе

Дослівно назва страви перекладається як "варені вершки"

Панна котта – це повітряний десерт родом з Північної Італії, хоча вже давно став улюбленим у багатьох кухнях світу. Це ніжне вершкове желе з топінгом.

На 8 Березня ми рекомендуємо приготувати ванільну панна котту з апельсиновим желе. Зазначена кількість інгредієнтів розраховане на шість формочок діаметром 9 см.

Апельсинова панна котта

Панна котта з апельсинами
Панна котта з апельсинами
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Калорійність:

  • 188 ккал на 100 г

Для апельсинового желе:

  • 300 мл свіжого апельсинового соку
  • 2,5 чайні ложки желатину
  • 3 столові ложки води
  • 2 столові ложки Куантро
  • 2 столові ложки дрібного цукру

Для панна котто:

  • 3 чайні ложки желатину (порошку)
  • 750 мл вершків 10-15% жирності + 3 столові ложки для замочування желатину
  • 80 г цукрової пудри
  • 2 стручка ванілі

Дивіться відео, як приготувати сметанник без випічки з фруктами:

Спосіб приготування:

  1. Спочатку приготуйте желе. Залийте желатин водою, розмішайте і відставте в сторону на 5-10 хвилин, або поки желатин не набрякне.
  2. Тим часом в маленькій каструльці змішайте проціджений апельсиновий сік, цукор і Куантро. Поставте на середній вогонь і нагрівайте, поки цукор повністю не розчиниться. Потім додайте желатин, постійно помішуючи. Коли желатин розчиниться, зніміть з вогню.
  3. Розлийте желе по формах і приберіть в холодильник на годину.
  4. Коли желе застигне, можна приступати до панна котти. Залийте желатин трьома столовими ложками вершків, перемішайте і відставте в сторону на 5-10 хвилин, або поки желатин не набрякне.
  5. Стручки ванілі розріжте вздовж і вишкребіть зерна.
  6. У маленькій каструльці змішайте вершки, цукрову пудру, додайте зерна ванілі і самі стручки. Поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Як тільки почне закипати, зменшіть вогонь, заберіть ванільні стручки, додайте желатин і помішуйте, поки він не розчиниться. Зніміть з вогню.
  7. Розлийте панна котту по формах поверх желе і приберіть в холодильник на дві-три години до повного застигання.

Як дістати панна котту з формочок

Після того, як панна котта застигла, проведіть по краю гострим ножем, поставте формочки в гарячу воду, потримайте секунд 30, потім переверніть на тарілку.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати йогуртовий панна котту з ягідним кремом . "Сьогодні" також ділилися рецептом малинової панна котти.

Всі подробиці в спецтемі Women's day: 8 Березня

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти