Панна котта – це повітряний десерт родом з Північної Італії, хоча вже давно став улюбленим у багатьох кухнях світу. Це ніжне вершкове желе з топінгом.
На 8 Березня ми рекомендуємо приготувати ванільну панна котту з апельсиновим желе. Зазначена кількість інгредієнтів розраховане на шість формочок діаметром 9 см.
Апельсинова панна котта
Час приготування:
- більше 3-х годин
Калорійність:
- 188 ккал на 100 г
Для апельсинового желе:
- 300 мл свіжого апельсинового соку
- 2,5 чайні ложки желатину
- 3 столові ложки води
- 2 столові ложки Куантро
- 2 столові ложки дрібного цукру
Для панна котто:
- 3 чайні ложки желатину (порошку)
- 750 мл вершків 10-15% жирності + 3 столові ложки для замочування желатину
- 80 г цукрової пудри
- 2 стручка ванілі
Дивіться відео, як приготувати сметанник без випічки з фруктами:
Спосіб приготування:
- Спочатку приготуйте желе. Залийте желатин водою, розмішайте і відставте в сторону на 5-10 хвилин, або поки желатин не набрякне.
- Тим часом в маленькій каструльці змішайте проціджений апельсиновий сік, цукор і Куантро. Поставте на середній вогонь і нагрівайте, поки цукор повністю не розчиниться. Потім додайте желатин, постійно помішуючи. Коли желатин розчиниться, зніміть з вогню.
- Розлийте желе по формах і приберіть в холодильник на годину.
- Коли желе застигне, можна приступати до панна котти. Залийте желатин трьома столовими ложками вершків, перемішайте і відставте в сторону на 5-10 хвилин, або поки желатин не набрякне.
- Стручки ванілі розріжте вздовж і вишкребіть зерна.
- У маленькій каструльці змішайте вершки, цукрову пудру, додайте зерна ванілі і самі стручки. Поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Як тільки почне закипати, зменшіть вогонь, заберіть ванільні стручки, додайте желатин і помішуйте, поки він не розчиниться. Зніміть з вогню.
- Розлийте панна котту по формах поверх желе і приберіть в холодильник на дві-три години до повного застигання.
Як дістати панна котту з формочок
Після того, як панна котта застигла, проведіть по краю гострим ножем, поставте формочки в гарячу воду, потримайте секунд 30, потім переверніть на тарілку.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати йогуртовий панна котту з ягідним кремом . "Сьогодні" також ділилися рецептом малинової панна котти.