Торт "П'яна вишня" – прекрасний вибір на 8 Березня. Адже кожен зрадіє святковому десерту на Міжнародний жіночий день, приготованому своїми руками.
Ніжний шоколадний бісквіт з повітряною вершково-ягідною начинкою – це дуже смачно. Якщо у немає консервованих вишень, візьміть заморожені. Тільки перевірте, щоб вони були без кісточок. А якщо ягоди кислі, пересипте їх цукром.
Торт "П'яна вишня"
Час приготування:
- більше 3-х годин
Калорійність:
- 285 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 8 яєць
- 1 склянка цукру
- 1 1/2 склянки борошна
- 1 ч.л. без гірки розпушувача
- 2 ст. л. олії
- Щіпка ваніліну
- 3 ст. л. какао
Для крему:
- 250 мл вершків
- 1 стакан молока
- 1/2 склянки цукру
- 1 пачка ванільного пудингу
- 3 ст. л. какао
- 2 склянки консервованої вишні
- 100 мл бренді або вишневого лікеру
Для глазурі:
- 100 г гіркого шоколаду
- 60 г масла
Дивіться відео, як приготувати смачний вишневий пиріг:
Спосіб приготування:
- Вишню процідити і замочити в бренді на ніч або на кілька годин.
- Приготувати бісквіт. Яйця з цукром добре збити в міксері, в два-три прийоми додати борошно з розпушувачем, олію, какао і ванілін. Акуратно все перемішати і вилити в роз'ємну форму. Випікати 40 хвилин при 180 ºС.
- Коли бісквіт повністю охолоне, вирізати у нього серцевину, залишивши внизу і з боків стінки завтовшки 1.5 см. Вирізану серцевину подрібнити в крихту. Це можна зробити в кухонному комбайні.
- Приготувати крем. Збити вершки з цукром, молоком, пудингом і какао. Трохи крему відставити убік, а до решти додати вишню без рідини і приблизно половину бісквітної крихти.
- Зробити глазур, розтопивши в мікрохвильовці або в сотейнику масло і шоколад.
- Ретельно перемішати і заповнити цієї начинкою бісквітну основу, злегка утрамбовуючи. Змастити торт залишками крему і залити шоколадною глазур'ю. Боки торта прикрасити бісквітної крихтою.
Корисна порада
Залишки бісквітної крихти можна додати в йогурт або заварний крем і подавати як десерт.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати полуницю в шоколаді .