I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Що приготувати на вечерю для схуднення: ТОП-5 салатів з грейпфрутом

Низькокалорійні салати з грейпфрутом
Салат з грейпфрутом для схудення
Салат з грейпфрутом для схудення

Грейпфрут давно вважається дієтичним фруктом, оскільки в 100 г цього цитруса міститься всього 42 ккал. Також цей фрукт покращує травлення, знижує рівень цукру в крові, знімає набряки і виводить холестерин з організму.

Дивіться відео, як придбати якісні цитруси:

Реклама

Грейпфрут можна їсти просто так, а можна додавати в різні страви. Ми підготували для вас найкращі рецепти дієтичних салатів з грейпфрутом.

Читайте також:

Реклама

Салат з лососем, авокадо і грейпфрутом

Салат з грейпфрутом і рибою
Салат з грейпфрутом і рибою / Фото: Pinterest

Час приготування:

  • 1 година 15 хвилин

Інгредієнти:

Реклама
  • 1 авокадо
  • 150 г слабосоленого філе лосося
  • 1 рожевий грейпфрут
  • 1 апельсин
  • 200 г салатного міксу
  • Кілька крапель бальзамічного оцту
  • 3 ст.л. оливкового масла
  • Часточка лимона
  • Сіль
  • Цукор, мелений перець

Спосіб приготування:

  1. Салатні листя на годину замочити в холодній воді, обсушити і порвати руками.
  2. З авокадо зняти шкірку, видалити кісточку і нарізати м'якоть кубиками або тонкими скибочками.
  3. Цитрусові почистити, розділити на часточки і зняти шкірку. Із залишків вичавити сік в окремий посуд.
  4. Для заправки змішати оливкове масло, оцет, 1 ст.л. цитрусового соку, трохи цукру, меленого перцю і солі.
  5. На тарілку викласти салатні листя, шматочки авокадо, цитрусових і тонкі скибочки червоної риби. Полити заправкою і подавати.

Салат з кіноа, буряка і грейпфрута

Салат із кіноа з буряком і грейпфрутом
Салат із кіноа з буряком і грейпфрутом

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • 125 г кіноа (можна замінити кускусом)
  • 3 ст.л. оливкового масла
  • 1 великий грейпфрут
  • 2-3 невеликих запечених або відварених буряків
  • Мікс салатного листя
  • Сік 1/2 лимона
  • 1/2 ч.л. фруктового або бальзамічного оцту
  • Пелюстки мигдалю, обсмажені
  • Сіль

Спосіб приготування:

  1. Очистити грейпфрут від шкірки, кожну часточку відокремити від плівок і розрізати навпіл. Сік, що виділився при нарізці грейпфрута, зберегти.
  2. На розігріту сковороду налити 1/2 ст.л. оливкової олії, покласти кіноа, прогріти. Додати 1 ст.л. лимонного соку, посолити, залити 200 мл води, довести на сильному вогні до кипіння, потім зменшити вогонь і варити 10-15 хвилин до готовності або відповідно до інструкції на упаковці. Злегка остудити.
  3. Очистити готовий буряк, нарізати великими шматками.
  4. Злегка обсмажити пелюстки мигдалю на сухій сковороді.
  5. Приготувати заправку. Змішати в окремому посуді оливкову олію, що залишилася, сік грейпфрута, оцет, лимонний сік і сіль.
  6. Перемішати в мисці кіноа, буряк, грейпфрут. Заправити соусом, спробувати на смак і за бажанням додати більше солі або лимонного соку.
  7. Викласти на порційні тарілки, додавши салатні листя і посипати пелюстками мигдалю.

Ланч-боул з червоною рибою, грейпфрутом і авокадо

Ланч-боул з нутом
Ланч-боул з нутом

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Інгредієнти:

  • 300 г слабосоленої сьомги
  • 120 г нуту
  • 1 грейпфрут
  • 2 авокадо
  • 100 г червоної цибулі
  • Рукола

Для запікання нуту:

  • 2-3 столові ложки оливкової олії
  • 1 ч.л. паприки
  • 1 ч.л. каррі
  • 1 ч.л. дрібної солі
  • 0,4 ч.л. червоного гострого перцю за бажанням

Для заправки:

  • 50 мл оливкової олії
  • Грейпфрутовий сік

Спосіб приготування:

  1. Приготувати пряний нут. Для цього потрібно попередньо замочити його в холодній воді на ніч.
  2. Промити і відварити горох в підсоленій воді. Потім злити рідину і обсушити.
  3. Насипати нут в миску і додати до нього сіль, паприку, гострий перець, приправу каррі і оливкову олію. Перемішати.
  4. Деко застелити пергаментним папером і висипати зверху турецький горох в один шар. Запікати в розігрітій до 190 ° С духовці 25 хвилин.
  5. Грейпфрут помити і зрізати шкірку разом з білим прошарком, злегка знімаючи плівку з м'якоті фрукта. Вирізати шматочки з грейпфрута, залишаючи мембрани цілими. Коли всі шматочки будуть готові, вичавити сік з мембран.
  6. З'єднати грейпфрутовий сік з оливковою олією.
  7. Охолоджену рибу нарізати тонкими скибочками.
  8. Авокадо нарізати пластинками і скропити соком лимона.
  9. Очищену червону цибулю нарізати тонкими кільцями.
  10. Красиво викласти продукти гірками на широку тарілку з бортиками, збризнути грейпфрутовою заправкою. Ланч-боул готовий.

Вегетаріанський салат з грейпфрута, фети і кешью

Салат з грейпфрутом
Салат з грейпфрутом

Час приготування:

  • 20 хвилин

Інгредієнти:

  • 1 грейпфрут або червоний апельсин
  • 1/2 червоної цибулини
  • 100 г фети
  • 1 пучок салатного міксу
  • Жменя горіхів кешью

Для заправки:

  • 3 ст.л. оливкової олії
  • 1 ст.л. лимонного соку
  • 1/2 ст.л. меду
  • Морська сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Спосіб приготування:

  • Салатну зелень помити і обсушити.
  • Порвати руками на тарілку.
  • Червону цибулю тонко нарізати, викласти поверх зелені.
  • Розкришити сир, додати підсушені горіхи.
  • Грейпфрут почистити, видалити білі плівки і нарізати. Додати в салат.
  • Змішати всі інгредієнти заправки і полити салат.

Курячий салат з грейпфрутом

Салат з курки і грейпфрута
Салат з курки і грейпфрута

Час приготування:

  • 1 годину

Інгредієнти:

  • 2 рожевих грейпфрута
  • 300 г картоплі
  • 400 г курячого філе
  • 1 ч.л. зернистої гірчиці
  • 2 ст.л. оливкового масла
  • Сіль, перець
  • Листовий салат – для подачі

Спосіб приготування:

  1. Очистити від цедри грейпфрут, видаливши білу плівку, вирізати з нього часточки, таким чином, щоб повністю видалити перегородки. Сік, що виділився, зібрати в невелику ємність. Підготовлені часточки прибрати в холодильник.
  2. Філе грудки замаринувати в суміші грейпфрутового соку і гірчиці протягом 15-20 хвилин, залишивши ложку соку для салатної заправки.
  3. За цей час відварити картоплю цілком у киплячій підсоленій воді до м'якості. Потім залити холодною водою, остудити, очистити від шкірки.
  4. Обсушити куряче філе, посолити, поперчити, потім обсмажити з обох боків до готовності на сковороді (звичайній або гриль).
  5. Картоплю порізати на частини, змішати з часточками грейпфрута, порізаними навпіл, заправити сумішшю грейпфрутового соку, оливкової олії, солі і перцю.
  6. Куряче філе порізати пластинками.
  7. На тарілку сервіровки викласти листовий салат, картопля з грейпфрутом, зверху помістити шматочки курячого філе. Дати настоятися 10-15 хвилин і подавати.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як запекти грейпфрут на сніданок з сиром . "Сьогодня" також пояснювали, чому деякі ліки несумісні з грейпфрутами .

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти