Не знаєте, який сніданок приготувати на вихідних ? Ми поділимося з вам кращими рецептами ранкових страв. У нашій добірці – яєчний рол з начинкою, сирна запіканка з чорницею і японські бавовняні оладки.
Дивіться відео, що їдять на сніданок в різних країнах світу:
Рулет з омлету з беконом, сиром і зеленню
Час приготування:
- 20 хвилин
Інгредієнти:
- 1 велике яйце
- 2 ст.л. нарізаного кропу
- 2 ст.л. молока
- 2 скибочки бекону
- 2 ст.л. вершкового сиру або м'якого сиру
- 1/2 пучка шпинату
Спосіб приготування:
- Шпинат припустіть на сковороді, поки він не стане м'яким, відкладіть на тарілку.
- Бекон обсмажте на антипригарной сковороді без масла, перекладіть на паперовий рушник, щоб вбрався зайвий жир.
- Збийте яйце з молоком і посмажте тонкий омлет на тій же сковороді, де смажився бекон.
- Перекладіть готовий омлет на лист пергаменту. Зверху викладіть вершковий сир, скибочки бекону, шпинат. Скрутіть у вигляді рулету і подавайте.
Сирна запіканка з йогуртом і чорницею
Час приготування:
- 1 година
Інгредієнти:
- 400 г сиру
- 190 г знежиреного йогурту
- 5 ст. л. цукру
- 3 ст. л. манної крупи
- 3 ст. л. муки
- 1 стакан чорниці (свіжої або замороженої)
- 2 яйця
- Цукрова пудра
- 1/2 ч. л. розпушувача
Спосіб приготування:
- Збийте яйця з цукром за допомогою міксера.
- Додайте сир і йогурт. Продовжуйте перемішувати до однорідної консистенції.
- Поступово додайте манну крупу, борошно, розпушувач і перемішайте інгредієнти ложкою.
- Покладіть чорницю в цю суміш і знову перемішайте.
- Постеліть на дно форми для випічки пергаментний папір (або на дно чавунної сковороди). Перелийте тісто з чорницею. Якщо ви використовуєте силіконову форму, змастіть її вершковим маслом і посипте манною крупою.
- Випікайте запіканку при температурі 180 °C протягом 30 хвилин.
- Готову запіканку дістаньте з духовки. Накрийте форму великою тарілкою або блюдом і переверніть. Пергаментний папір видаліть.
Японські млинці хоткейк
Час приготування:
- 30 хвилин
Інгредієнти:
- 2 яєчних жовтки
- 1 чайна ложка розпушувача
- 2 столові ложки цукру
- 1 столова ложка рослинної олії
- 1 щіпка солі
- 1/2 чайної ложки ванільною есенції
- 3 столові ложки молока
- 1/2 чашки борошна
- 1 столова ложка цукру
- 2 яєчних білка
- Трохи масла, щоб змастити сковороду
Спосіб приготування:
- Спочатку розділіть яйця на жовтки і білки, помістіть в дві великі миски.
- Додайте до жовтків молоко, цукор, щіпку солі, ванільну есенцію і олію, перемішайте.
- Потім просійте борошно і розпушувач на яєчну суміш, все добре перемішайте, поки маса не стане однорідною, без великих грудочок, і відставте в сторону.
- Тепер за допомогою електричного міксера почніть збивати яєчні білки на середній швидкості. Приблизно через дві хвилини, коли яєчні білки почнуть густіти, додайте до них столову ложку цукру і збивайте їх на середній швидкості ще дві-три хвилини або поки не утворяться жорсткі піки.
- Додайте яєчні білки в тісто для млинців в три прийоми і акуратно перемішайте, стежачи за тим, щоб не зруйнувати бульбашки повітря.
- Розігрійте антипригарну сковороду на слабкому вогні і змастіть невеликою кількістю масла. Спочатку налийте дві-три ложки рідкого тесту, потім почекайте дві хвилини і додайте ще одну ложку. Тепер накрийте кришкою і готуйте протягом п'яти хвилин, поки центр млинчика не стане злегка тремтячим, потім за допомогою лопатки обережно переверніть його.
- Накрийте і готуйте ще п'ять хвилин на цій стороні. Таким же чином зробіть інші млинці.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати запечений грейпфрутом і сиром . "Сьогодні" також розповідали, як зробити вівсянку в банку на ніч .