Головна Сьогодні
Інтерв'ю

Ведуча телеканалу "Україна 24" Юлія Войнар про підготовку до ефірів: "Спочатку новини, потім – кава"

Ведуча зізнається, що прокидатися рано вранці їй зовсім не важко

Юлія Войнар стала ведучою новин загальнонаціонального каналу "Україна 24". Редакція Сьогодні.Lifestyle поспілкувалася з Юлією та дізналася усіх секретів роботи у прямому ефірі.

Юлія Войнар в студії
Юлія Войнар в студії
Фото: прес-служба

Юліє, ви стали ведучою новин каналу "Україна 24". Як відчуваєте себе на новому місці? Чи звикли до колективу?

Мені пощастило, бо половина колективу — це люди, з якими я працювала раніше. Тому відчуття, що прийшла на зовсім нове місце, не з’явилося. Це більше схоже на зустріч з давніми знайомими та друзями. "Україна 24" — новий лідер на інформаційному ринку. Тут працюють найкращі фахівці. І я рада стати частиною професійної медіакоманди.

Розкажіть про свою підготовку до ефіру. Чи є у ведучих основні правила підготовки?

Головне у новинах — це оперативно надати свіжу й перевірену інформацію, щоб наші глядачі каналу "Україна 24" дізналися про все першими. Вмістити у короткий випуск найважливіше та найцікавіше.

Якщо говорити про мою підготовку до ефіру, то зранку роблю гімнастику і вправи для голосу, а за кілька хвилин до випуску п’ю теплу воду, щоб розслабити голосові зв’язки й краще "звучати". Щодо правил: основне — не запізнитися на ефір. Робота у новинах, до речі, позначилася й на звичному житті. Я стала пунктуальнішою, розраховую час майже по хвилинах.

Юлія Войнар
Юлія Войнар
Фото: instagram.com/julia_voinar

У роботі на телебаченні є важлива грань — не перетягувати увагу глядача тільки на себе. Чи важко вам дотримуватись балансу?

З перших секунд ефіру я вже не думаю про себе, як виглядаю, яку маю зачіску. А думаю про те, що розповідаю. Робота ведучої — це насамперед відповідальність перед глядачем, а не самолюбування.

Чому вирішили пов’язати життя із журналістикою?

З дитинства мріяла працювати на телебаченні. Коли дивилася якусь передачу, завжди було цікаво, як все відбувається за кадром. Хотілося не лише бути глядачем, а й брати участь у процесі. Однак потрапити на телеканал здавалося нереальним. Тому обрала факультет іноземної філології, але мрії про "блакитний екран" не полишала. Одразу після закінчення навчання отримала післядипломну освіту у сфері телебачення. Там познайомилася з дівчиною, яка працювала на одному з телеканалів. Напросилася на практику. І залишилася.

Юліє, ви раніше працювали журналістом і редактором, а тепер — ведучою. Як змінилося ваше ставлення до професії за цей час?

Вважаю, що це найкращий варіант — розпочинати шлях з журналіста до ведучої. Так розумієш увесь процес і знаєш, як робити якісний продукт. Ведучий повинен бути в темі, а не просто лялькою, яка озвучує інформацію.

Юлія Войнар і Віра Свердлик
Юлія Войнар і Віра Свердлик

Що вас стимулює прокидатися зранку та їхати на роботу?

Коли улюблена справа приносить задоволення, прокидатися зранку не важко. Мені подобається шалений ритм новин. І весь процес підготовки до ефіру. Це драйв, це заряджає.

Як зазвичай проходить ваш робочий день?

Спочатку новини, потім — кава. Коли прокидаюсь, одразу дивлюсь новини, аналізую події, які відбулися за ніч. Також досліджую теми, які будуть сьогодні у випуску. Потім вже сніданок, дорога на роботу, грим і підготовка до ефіру.

У вас вистачає часу на себе? Як ви проводите вихідні?

Я – фанат подорожей, тому ідеальний вихідний для мене — мандрівка. Навіть на один день, навіть недалеко від Києва. Це перезавантажує і наповнює. На жаль, в умовах пандемії й карантину ми у цьому обмежені. Я не засмучуюсь і обираю відпочинок на природі у найближчому парку або сквері, релакс з книгою чи хорошим фільмом.

Назвіть три речі, які роблять вас щасливою і стимулюють рухатися вперед.

Віра у краще майбутнє. Підтримка рідних і близьких. Мрії, які здійснюються.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти