Суцвіття броколі, приготовлені в соусі зі сметани і сиру, – швидка, смачна і дуже корисна страва, ідеальна для літнього меню. Її можна подавати разом з пастою, рисом або просто хлібом.
Якщо сметану замінити на кокосові вершки, а сир взяти веганський, тоді страва стане пісною.
Броколі в сметанно-сирному соусі
Час приготування:
- 10 хвилин
Калорійність:
- 87 ккал на 100 г
Складові:
- 300 г замороженої мініброколі
- 200 г сметани 10%
- 2 ст.л. рослинної олії
- 2 ст.л. борошна
- 2 зубчики часнику
- 50 г сиру
- Сіль за смаком
- Перець чорний – за смаком
Спосіб приготування:
- Заморожену броколі покладіть в киплячу воду на 2 хвилини. Стежте за часом, щоб не переварити суцвіття, інакше вони стануть занадто м'якими. Якщо ви взяли брокколі стандартного розміру, варіть 5 хвилин.
- Приготуйте соус. Змішайте сметану і борошно. Щоб консистенція стала трохи рідшою, можна додати води. Посоліть і поперчіть за смаком. Перекладіть в розігріту сковороду і тушкуйте 1-2 хвилини.
- Розжарити другу сковороду з олією. Трохи обсмажте броколі з дрібно порубаним часником близько 2 хвилин.
- Залийте броколі підготовленим соусом. Посипте страву тертим сиром і перемішайте. Готуйте ще 3 хвилини.
Як подавати страву
Броколі в сметанному соусі можна подавати разом з пастою і насінням.
Дивіться відео, як вибрати заморожені овочі:
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати курячі котлети з броколі. Сьогодні.Lifestyle також розповідали, як зробити запіканку з рибою і броколі.