Маринад для шашлику на основі цибулі – найпростіший і дуже вдалий. Завдяки йому м'ясо виходить дуже м'яким, соковитим і ароматним.
Вам потрібно буде почистити цибулю і пропустити її через м'ясорубку. Потім готовою масою залити нарізане м'ясо, посолити, поперчити і залишити маринуватися в холодильнику.
Свинячий шашлик в цибульному маринаді
![](https://cdn.segodnya.ua/images/main/icons-siri.png)
![Шашлик зі свинини в духовці Шашлик зі свинини в духовці](https://cdn.segodnya.ua/i/original/media/image/5ed/f9e/e71/5edf9ee717e01.jpg.webp)
Час приготування:
- більше 3-х годин
Калорійність:
- 225 ккал на 100 г
Складові:
- 2 кг свинячого ошийка
- 1 кг цибулі
- 2 ч. л. солі
- 1 ч. л. меленого перцю
![Шашлик з соусом](https://cdn.segodnya.ua/i/image_100x100/media/image/5ea/e8a/2e8/5eae8a2e87415.jpg.webp)
Спосіб приготування:
- Цибулю почистити, нарізати і пропустити через м'ясорубку.
- М'ясо нарізати порційними шматочками, додати до нього сіль, перець і цибулю, ретельно перемішати. Залишити мінімум на 5 годин, краще – на ніч.
- Нанизати свинину на шампури і обсмажити на мангалі.
- Подавайте свинячий шашлик разом з лавашем, зеленню, овочами і соусами до шашлику.
Якими шматками різати м'ясо для шашлику
Кращий орієнтир для нарізки м'яса – сірникова коробка.
Дивіться відео, як вибрати м'ясо і маринад для шашлику:
Нагадаємо, раніше Сьогодні.Lifestyle писали, як приготувати кращий маринад для шашлику. Ми також ділилися рецептами шашлику на сковороді.