Не знаєте, що приготувати на сніданок з вишні? Варіантів існує безліч. З вишні можна зробити смузі, додати ягоди в сир, йогурт чи в кашу, використовувати для начинки млинців.
З вишнею виходять дуже смачні оладки на молоці. З ягід готують соуси до сирників чи лінивих вареників.
Ми пропонуємо вам кілька простих сніданків з вишнею, які можна легко зробити на власній кухні.
Вівсянка в банці з вишнею та шоколадною крихтою
Час приготування:
- 5 хвилин + час на замочування
Складові:
- 1/4 склянки вівсяних пластівців
- 1/3 склянки молока
- 1/4 склянки звичайного йогурту
- 1 ч.л. меду
- Щіпка ваніліну
- 1 ст.л. дрібно натертого темного шоколаду
- 1/4 склянки нарізаної вишні (свіжої, консервованої чи замороженої)
Спосіб приготування:
- У невелику скляну банку додати вівсянку, молоко, йогурт, мед і ванілін.
- Закрити кришкою і добре струснути, щоб усі інгредієнти змішалися.
- Відкрити, додати шматочки нарізаної вишні, а також шоколадну крихту і акуратно все перемішати.
- Закрити кришкою банку і поставити в холодильник на ніч (там кашу можна зберігати до трьох днів). Подавати вівсянку охолодженою.
Дивіться відео, як спекти вишневий пиріг:
Млинці з вишневою начинкою
Час приготування:
- 45 хвилин
Складові:
Для тіста:
- 1 склянка молока
- 4/5 склянки борошна
- 2 яєчні білки
- 2 ст.л. оливкової олії
- 3/4 ч.л. гашеної соди
- 1 ст.л. цукру
- Дрібка солі
Для соусу:
- 1 склянка замороженої чи консервованої вишні
- 1 склянка вишневого соку
- 1 ст.л. крохмалю
- 2 ст.л. холодної кип'яченої води
- 1 ст. л. вишневого лікеру чи коньяку (за бажанням)
Спосіб приготування:
- Приготувати млинці. Збити молоко, цукор і сіль міксером. Додати гашену соду і збиті виделкою яєчні білки, продовжуючи перемішувати. Всипати борошно і влити оливкову олію, ще раз перемішати. Спекти тонкі млинці.
- Зварити ягідний соус. У сотейнику нагріти на середньому вогні вишневий сік з цукром. У маленькій мисочці розвести у воді крохмаль. Коли сироп в каструлі закипить, влити крохмальну суміш, весь час помішуючи. Проварити до загустіння.
- Додати вишню і лікер, готувати ще приблизно хвилину, не забуваючи помішувати. Зняти соус з плити і накрити кришкою.
- Подавати млинці разом з теплим ягідним соусом.
Сирна запіканка з вишнею
Час приготування:
- 1 година
Складові:
- 400 г сиру
- 3 жовтки
- 100 г манки
- 100 мл кефір
- 150 г цукру
- 10 г ванільного цукру
- 400 г вишні без кісточок
- 1 білок
- Цукрова пудра – для посипання
Спосіб приготування:
- Збити яєчні жовтки з цукром, додати ваніль.
- Змішати протертий сир, жовтки, манку і кефір. Перемішати до отримання однорідної маси.
- У форму викласти половину тіста, зверху розподілити вишню, потім залити тістом.
- Окремо збити яєчний білок і змастити верх запіканки.
- Випікати в розігрітій до 200 ºС духовці приблизно 30-40 хвилин на середньому рівні.
- Витягнути запіканку з духовки, попередньо дати трохи охолонути. Присипати просіяною цукровою пудрою.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати млинці з сиром та вишнею, а також ділилися рецептом вишневого пирога зі штрейзелем.