Модний манікюр

Сукні Лондона

Кращі десерти

Сумка Кароль

Тести

Ціна - космос!

Як приготувати класичний салат "Цезар" із куркою

Усе дуже просто. Як і все геніальне

Мабуть, найвідоміший сьогодні таі в усьому світі салат – "Цезар". Ну і назва доволі шляхетна. Чому він так затребуваний? Усе просто – це доведене до досконалості поєднання інгредієнтів і їхніх смаків плюс неймовірний соус, що підкреслює це все. Ну і сказати, що він може якось нашкодити фігурі – неправильно. Адже в складі салату "Цезар" усе тільки найкорисніше. І попри те, що головним у Новий рік буде салат "Бичок", "Цезар" також гідно прикрасить свято.

Варіацій "Цезаря" існує багато. Але ми звернулися до перевіреної часом класики. Нижче – рецепт салату з куркою.

Реклама

Читайте також:

Салат "Цезар" із куркою класичний

Реклама

Час приготування

  • 1 година

Калорійність:

  • 221 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 1 великий качан салату романо;
  • 100 г пармезану;
  • 2 курячих філе;
  • сіль, мелений чорний перець.
Реклама

Для заправки:

  • 4-6 філе анчоуса;
  • 1 яйце;
  • 2 ст. л дижонської гірчиці;
  • 1 ст. л. білого винного оцту;
  • 1 ч. л. вустерського соусу;
  • 1/2 ч. л. солі;
  • дрібка меленого перцю;
  • 150 мл соняшникової олії;
  • 100 мл оливкової олії.

Для крутонів:

  • 1 невелика чіабатта;
  • 50 мл рослинної олії;
  • 1 зубчик часнику;
  • сіль.

Спосіб приготування:

  1. Куряче філе потрібно запекти в духовці, відварити або посмажити на сковороді, приправивши за смаком. Остудити і нарізати тонкими смужками.
  2. Приготувати заправку. Змішати в блендері яйце, очищений часник, анчоуси, винний оцет, діжонську гірчицю, сіль, цукор, перець і оливкову олію. Збити до отримання однорідної маси. Додати соняшникову олію, збити в густу емульсію. Спробувати, при необхідності додати ще трохи спецій.
  3. Зробити сухарики. Чіабатту нарізати на шматочки або порвати руками. Перемішати масло з подрібненим часником, посолити. Полити хліб олієвою сумішшю, добре перемішати і запекти в протягом 5 хвилин у розігрітій до 200 °С духовці.
  4. Половину пармезану натерти на дрібній тертці. Решту сиру натерти великими пелюстками. Це можна зробити за допомогою овочечистки.
  5. Листя салату помити і обсушити. За бажанням зелень можна замочити в холодній воді, щоб прибрати гіркоту. Крупно порвати салат руками.

Як подавати салат

Змішати в салатниці зелень з парою ложок соусу і тертим пармезаном, розкласти по тарілках. Викласти зверху куряче філе, грінки та пелюстки пармезану. Решту соусу подати окремо.

Тут знайдете 8 небанальних страв на Новий рік.

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Пiдпишись на RSS-канал Life Сьогоднi на Google News

Рекомендації

Реклама
Гороскоп
Твій гороскоп на сьогодні
Читати гороскоп
MUST HAVE
Beauty-покупки вересня
Придбати
Just do it
Корисна порада на Сьогодні
Вибрати професійного косметолога
Як це краще зробити?
Лайфхак дня
Як підготуватися до подорожі на авто
Хакнути
Ніколь Кідман для американського Harper's Bazaar
Осінь у великому місті
Головні івенти вересня
Спланувати дозвілля
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
20 - 26 вересня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Ніч в готелі на Мальдівах за мільйон гривень
За що такі гроші?
Особистий досвід
Як ми потрапили у місце, де знімали сцени з "Гаррі Поттера"
Дізнатися
Чек-лист вересня
10 речей, які треба встигнути зробити
Хочу дізнатися!
ТОР-5 фавориток редакції за звання
Miss Ukraine-2021
@saraednswel
@saraednswel
@liza__miroshka
@liza__miroshka
@____rudi_____
@____rudi_____
@martareznichenko
@martareznichenko
@kris_trump
@kris_trump
1/2

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти