Головна Сьогодні

Як приготувати класичний салат "Цезар" із куркою

Усе дуже просто. Як і все геніальне

Мабуть, найвідоміший сьогодні таі в усьому світі салат – "Цезар". Ну і назва доволі шляхетна. Чому він так затребуваний? Усе просто – це доведене до досконалості поєднання інгредієнтів і їхніх смаків плюс неймовірний соус, що підкреслює це все. Ну і сказати, що він може якось нашкодити фігурі – неправильно. Адже в складі салату "Цезар" усе тільки найкорисніше. І попри те, що головним у Новий рік буде салат "Бичок", "Цезар" також гідно прикрасить свято.

Варіацій "Цезаря" існує багато. Але ми звернулися до перевіреної часом класики. Нижче – рецепт салату з куркою.

Салат "Цезар" із куркою класичний

Час приготування

  • 1 година

Калорійність:

  • 221 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 1 великий качан салату романо;
  • 100 г пармезану;
  • 2 курячих філе;
  • сіль, мелений чорний перець.

Для заправки:

  • 4-6 філе анчоуса;
  • 1 яйце;
  • 2 ст. л дижонської гірчиці;
  • 1 ст. л. білого винного оцту;
  • 1 ч. л. вустерського соусу;
  • 1/2 ч. л. солі;
  • дрібка меленого перцю;
  • 150 мл соняшникової олії;
  • 100 мл оливкової олії.

Для крутонів:

  • 1 невелика чіабатта;
  • 50 мл рослинної олії;
  • 1 зубчик часнику;
  • сіль.

Спосіб приготування:

  1. Куряче філе потрібно запекти в духовці, відварити або посмажити на сковороді, приправивши за смаком. Остудити і нарізати тонкими смужками.
  2. Приготувати заправку. Змішати в блендері яйце, очищений часник, анчоуси, винний оцет, діжонську гірчицю, сіль, цукор, перець і оливкову олію. Збити до отримання однорідної маси. Додати соняшникову олію, збити в густу емульсію. Спробувати, при необхідності додати ще трохи спецій.
  3. Зробити сухарики. Чіабатту нарізати на шматочки або порвати руками. Перемішати масло з подрібненим часником, посолити. Полити хліб олієвою сумішшю, добре перемішати і запекти в протягом 5 хвилин у розігрітій до 200 °С духовці.
  4. Половину пармезану натерти на дрібній тертці. Решту сиру натерти великими пелюстками. Це можна зробити за допомогою овочечистки.
  5. Листя салату помити і обсушити. За бажанням зелень можна замочити в холодній воді, щоб прибрати гіркоту. Крупно порвати салат руками.

Як подавати салат

Змішати в салатниці зелень з парою ложок соусу і тертим пармезаном, розкласти по тарілках. Викласти зверху куряче філе, грінки та пелюстки пармезану. Решту соусу подати окремо.

Тут знайдете 8 небанальних страв на Новий рік.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти