Кокосове молоко видобувається з м'якоті кокосового горіха. Не варто плутати його з кокосовою водою. Продукт отримують, змішуючи подрібнену м'якоть і воду.
Рослинне молоко з кокоса відмінно підійде для тих, хто стежить за фігурою. Його можна додавати в дієтичні десерти, напої, каші, крем-супи і локшину.
Вівсянка на кокосовому молоці з фруктами
Час приготування:
- 10 хвилин
Інгредієнти:
- 1 склянка вівсяних пластівців
- 400 мл кокосового молока
- 400 мл води
- 2 банана
- 100 г полуниці
- Цукор, мед або сироп агави – за смаком
- Дрібка солі
Спосіб приготування:
- Довести до кипіння суміш кокосового молока і води. Посолити.
- Всипати вівсяні пластівці і варити, час від часу помішуючи, до готовності. Додати цукор, якщо використовуєте, і перемішати.
- Перелити вівсянку в порційні тарілки, прикрасити шматочками банана і полуниці. За бажанням полити медом або сиропом.
Тайський гарбузовий суп на кокосовому молоці
Час приготування:
- 30 хвилин
Інгредієнти:
- 500 г гарбуза
- 100 г цибулі
- 20 г часнику
- 15 г лемонграсу
- 20 г червоної карі-пасти
- Вода
- 30 г лайма
- 50 г кінзи
- 10 г імбиру
- 5 г листя лайма
- 200 г кокосового молока
Дивіться відео, як правильно використовувати кокосове масло:
Спосіб приготування:
- Гарбуз наріжте кубиками, цибулю і часник подрібніть. Кінзу дрібно порубайте.
- Овочі відправте в сотейник, обсмажте протягом декількох хвилин, посоліть і поперчіть.
- Додайте 1/2 склянки води і протушкуйте.
- Коли гарбуз стане м'яким, додайте в сотейник кінзу і перебийте всю масу в пюре.
- До супу додайте пасту карі і листя лайма, залиште сотейник на невеликому вогні і, весь час помішуючи, доведіть суп до загустіння.
- В кінці приберіть з сотейника листя лайма, влийте кокосове молоко і сік лайма.
- Подавайте гарбузовий суп, прикрасивши зеленню, паприкою і гарбузовим насінням.
Локшина з креветками і кокосовим молоком
Час приготування:
- 20 хвилин
Інгредієнти:
- Великі креветки
- 200 мл кокосового молока
- 1 гострий перець
- 1 зубчик часнику
- 1 ч.л. рибного соусу
- 1 ч.л. соєвого соусу
- 1 ст.л. білого сухого вина
- Сік і цедра 1 лимона
- Арахісова олія
- Локшина
- Листочки селери або кінзи
Спосіб приготування:
- Креветки очистити, залишивши при цьому голови і кінчики хвоста. Так соус буде більш насиченим.
- Гострий перець очистити від насіння і мембран, промити і нарізати.
- Часник подрібнити.
- Розігріти кілька ложок арахісової олії (можна іншої). Обсмажити часник протягом 30 секунд, влити рибний і соєвий соуси, готувати ще 30 секунд, після чого додати вино. Готувати ще кілька хвилин і влити кокосове молоко.
- Готувати 10 хвилин, додати цедру і чилі.
- Додати креветки і готувати кілька хвилин.
- Додати відварену за інструкцією локшину, перемішати і влити сік лимона.
- При подачі посипати зеленню кінзи або селери.
Теплий кокосовий пудинг
Час приготування:
- 10 хвилин
Інгредієнти:
- 200 мл кокосового молока
- 3 ст.л. кукурудзяного крохмалю
- 1/2 ч.л. меленого мускатного горіха
- 1/4 ч.л. ванільного цукру
- 1 ч.л. меду
- 1 ч.л. рому Малібу
- Цукор – за бажанням
Спосіб приготування:
- У сотейнику змішати кокосове молоко, цукор (за бажанням), крохмаль і ванільний цукор.
- Нагрівати, помішуючи, близько 5 хвилин до загустіння.
- Зняти з вогню, вмішати мед, мускатний горіх і ром.
- Подавати теплим прохолодними вечорами, за бажанням прикрасивши ягодами і кокосовою стружкою.
Алкогольний смузі з кокосом і ананасом
Час приготування:
- 10 хвилин
Інгредієнти:
- 5 чашок замороженого ананаса
- 3/4 чашки кокосового молока
- 1/2 чашки рома Малібу
- 1/4 чашки згущеного молока
- Скибочки ананаса і коктейльна вишня – для прикраси
Спосіб приготування:
- У блендері збийте заморожений ананас, кокосове молоко, ром і згущене молоко.
- Вилийте суміш у пакет із застібкою, закрийте її і обріжте кут ножицями.
- Розлийте напій в склянки і прикрасьте кожен коктейль скибочкою ананаса і коктейльною вишнею.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом гарбузового супу на кокосовому молоці, а також писали, як зробити чіа-пудинг з кокосовим молоком.