Головна Сьогодні

Страви з гарбуза: ТОП-5 незвичайних осінніх рецептів

Рецепти оригінальних страв з гарбузом

З гарбуза найчастіше готують каші і супи, але з цього яскравого осіннього овоча можна зробити багато й інших смачних та незвичайних страв. Ми зробили добірку цікавих рецептів з гарбуза, які допоможуть урізноманітнити ваш осінній раціон.

Запечений гарбуз шматочками в духовці

Запечений гарбуз у прянощах
Запечений гарбуз у прянощах
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 40 хвилин

Інгредієнти:

  • 1 маленький гарбуз
  • 2 ст.л оливкової олії
  • 3 ст.л спеції каррі
  • 1 ч.л солі
  • 1/2 ч.л. прованських трав
  • 1/2 ч.л. паприки сушеної солодкої
  • 1/2 ч.л. сушеного часнику

Спосіб приготування:

  1. Гарбуз почистити і розрізати на тонкі довгі брусочки (як картопля фрі).
  2. Змастити гарбуз оливковою олією і змішати з усіма спеціями. Викласти на деко, застелене пергаментом.
  3. Випікати близько півгодини при температурі 180°С. Можна злегка перемішати під час запікання, щоб гарбуз не приклеївся до пергаменту.

Паста з гарбузом і сиром

Макарони з гарбузом і сиром
Макарони з гарбузом і сиром
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • 150 г пасти
  • 100 г очищеного гарбуза
  • 1 зубчик часнику
  • 50 твердого сиру
  • 2-3 листочки базиліку
  • 2-3 ст.л оливкової олії
  • сіль за смаком

Спосіб приготування:

  1. Відварити пасту в підсоленій воді до готовності.
  2. Одночасно з цим розігріти сковороду з маслом, кинути туди розчавлений зубчик часнику. Готувати до появи аромату.
  3. Гарбуз слід нарізати дрібними кубиками й обсмажити з сіллю до золотої скоринки.
  4. Готові макарони змастити парою крапель олії, зверху викласти гарбуз, натерти на дрібній тертці сир і прикрасити листочками базиліку.

Несолодкий гарбузовий пиріг

Пиріг з гарбузовою начинкою
Пиріг з гарбузовою начинкою
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 1.5 години

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 1 склянка пшеничного борошна
  • 1/2 склянки цільнозернового борошна
  • 50 г вершкового масла
  • 1/2 склянки кефіру
  • 1/2 ч.л. солі
  • 1 ч.л. розпушувача

Для начинки:

  • 400 г натертого на крупній тертці гарбуза
  • 200 г дрібно нарізаної цибулі
  • 1 ч.л. зіри
  • 1 ч.л. меленого коріандру
  • 1 ч.л. сухого імбиру
  • сіль, червоний перець – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Борошно перемішати з сіллю і розпушувачем.
  2. Додати нарізане вершкове масло і перетерти все в крихту.
  3. Влити кефір і замісити тісто. Залишити на 30 хвилин.
  4. Всі складові начинки перемішати.
  5. Тісто розділити на дві нерівні частини. Розкачати з них два кола.
  6. Більшу частину помістити в змащену форму. Розподілити начинку. Накрити другою частиною тіста, защипати краї. Змастити жовтком і зробити проколи.
  7. Випікати при 175 ºС протягом 45 хвилин.

Гарбузові кекси з горіхами

Кекси з гарбузом
Кекси з гарбузом
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 45 хвилин

Інгредієнти:

  • 200 г гарбуза
  • 1 стакан пшеничного борошна
  • 2 яйця
  • 100 г вершкового масла
  • 2/3 склянки цукру
  • 1 лимон
  • 1 ч.л розпушувача
  • дрібка солі
  • 1/2 склянки подрібнених волоських горіхів

Спосіб приготування:

  1. Гарбуз натерти на дрібній тертці і відокремити від соку. Додати в неї замість соку цедру лимона.
  2. Масло розтерти з цукром, яйця збити. Змішати все це з гарбузом.
  3. Окремо слід з'єднати борошно з розпушувачем, сіллю і додати до рідких інгредієнтів. Замісити не дуже густе тісто.
  4. Духовку розігріти до 180 °С, силіконові формочки злегка змастити вершковим маслом і наповнити тістом на дві третини.
  5. Посипати тісто горішками і випікати кекси протягом 20-30 хвилин. Готовність гарбузових кексів перевірити зубочисткою.

Лате з гарбузом і прянощами

Пряне гарбузове лате
Пряне гарбузове лате
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 15 хвилин

Інгредієнти:

  • 1 ст.л. гарбузового пюре
  • 1 ч.л. спецій для гарбузового пирога
  • 2 ч.л. цукру
  • 2 ч.л. ванілі
  • 200 мл молока (залежить від розміру чашки)
  • 1 шот еспресо або розчинної кави
  • вершки

Спосіб приготування:

  1. Змішати 1 ст.л. гарбузового пюре, цукор і спеції, додати молоко і поставити в мікрохвильовку на 1-2 хвилини або на повільний вогонь, постійно помішуючи.
  2. Приготувати каву і додати в напій.
  3. Зверху прикрасити лате вершками і корицею.

Нагадаємо, раніше ми писали, як запекти гарбуз з яблуками і сиром . "Сьогодні" також ділилися рецептом тайського супу з гарбузом.

Всі подробиці в спецтемі Осіннє меню

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти