Головна Сьогодні

Як приготувати найсмачнішу кабачкову ікру

Класичний рецепт ікри з кабачків

Класична кабачкова ікра складається з молодих кабачків, моркви, цибулі і томатної пасти. Овочі нарізають невеликими кубиками і тушкуються на сковороді. Кабачкову ікру можна залишити шматочками або подрібнити за допомогою блендера.

Якщо ви плануєте приготувати ікру з кабачків на зиму, її слід гарячою відправити в стерилізовані банки і закупорити. А якщо хочете подавати відразу, то добре остудіть. Залишки кабачкової ікри складіть в банку з кришкою і зберігайте в холодильнику.

Простий рецепт ікри з кабачків

Кабачкова ікра на зиму
Кабачкова ікра на зиму
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 1 година

Калорійність:

  • 84 ккал на 100 г

Складові:

  • 1 кг молодих кабачків
  • 80 г томатної пасти
  • 60 г моркви
  • 50 мл рослинної олії
  • 40 г цибулі
  • 1,5 ч. ложки крупної солі
  • 1 ч. ложка цукру
  • 10 горошин чорного перцю і 3-4 запашного

Спосіб приготування:

  1. Помийте і крупно наріжте кабачки. Обсмажте їх на середньому вогні на половині олії, поки вони не підрум'яняться. Перекладіть в миску.
  2. На другій половині олії обсмажте до м'якості нарізані цибулю і моркву.
  3. З'єднайте кабачки з іншими овочами, додавши олію, в якій вони готувалися. Ретельно подрібніть суміш блендером.
  4. Перекладіть пюре в каструльку з товстим дном і тушкуйте 15-20 хвилин. В кінці додайте томатну пасту і готуйте ще 5 хвилин.
  5. Подрібніть в ступці або кавомолці обидва види перцю.
  6. Додайте всі приправи в ікру, добре перемішайте і зніміть з вогню.

Корисна порада

Якщо готуєте кабачкову ікру на зиму, в гарячому вигляді розкладіть її по стерилізованих банках, накрийте стерильними металевими кришками і закатайте.

Дивіться відео, як вибрати кабачкову ікру в магазині:

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як заморозити кабачки на зиму.

Всі подробиці в спецтемі Заготовки на зиму: покрокові рецепти

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти