Персики, заготовлені на зиму за цим рецептом, виходять соковитими, ароматними і солодкими. Їх можна їсти просто так, подавати разом з морозивом і додавати в десерти, випічку і фруктові салати.
Щоб половинки персиків добре тримали форму, вибирайте стиглі, але щільні плоди.
Персики на зиму в сиропі
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 222 ккал на 100 г
Складові:
- 2 кг персиків
- 400 г цукру
- 1 л води
- 1 ч.л. лимонної кислоти
Спосіб приготування:
- Персики добре помийте. Потім розріжте уздовж, видаліть кісточку. Половинки очистіть від шкірки.
- Розкладіть підготовлені половинки персиків в стерилізовані банки. Укладайте половинки щільно, але при цьому не сильно притискайте їх, щоб персики зберегли форму.
- Тепер залийте персики в банках окропом, прикрийте стерильними кришками і залиште на 20 хвилин.
- Потім злийте воду з банок в каструлю, додайте цукровий пісок і лимонну кислоту.
- Поставте на плиту, доведіть до кипіння і варіть 2-3 хвилини.
- Залийте персики гарячим сиропом і відразу ж закрийте кришками.
- Переверніть банки кришками вниз і укутайте ковдрою або пледом до повного охолодження.
- Коли банки повністю охолонуть, відправте їх на зберігання в прохолодне місце.
Корисна порада
Якщо шкірка погано сходить з персиків, попередньо обдайте плоди окропом.
Дивіться відео, чому потрібно пити домашні компоти:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом персикової наливки з корицею, а також писали, як заморозити персики на зиму.