Головна Сьогодні

Тушкована капуста з соусом болоньєзе: рецепт дня

Готуємо капусту з фаршем, овочами і вином

Соус болоньєзе – класика італійської кухні. Він готується з м'ясного фаршу, панчети, овочів, м'ясного бульйону, вина і молока. Соус повинен довго тушкуватися на слабкому вогні, щоб фарш ввібрав всі аромати пряних трав і овочів.

Найчастіше болоньєзе використовують як доповнення до пасти, але його можна подавати до страв з м'яса і овочів. Ми пропонуємо приготувати з ним тушковану капусту.

Тушкована капуста з м'ясним фаршем

Капуста з фаршем
Капуста з фаршем
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 45 хвилин

Калорійність:

  • 85 ккал на 100 г

Складові:

Для овочевої основи:

  • 1/2 середнього качана капусти
  • 1 ч.л. зіри
  • 2 ст. л. суміші сушеної паприки
  • 1 ч.л. розмарину
  • 2 ст.л. оливкового масла
  • Сіль і перець за смаком

Для болоньєзе:

  • 200 г яловичого фаршу
  • 200 г свинячого фаршу
  • 50 г бекону
  • 0,5 цибулини
  • 1 зубчик часнику
  • 1 маленька морквина
  • 0,5 черешка селери
  • 200 г консервованих помідорів
  • 125 мл червоного сухого вина
  • 4 ст.л. м'ясного бульйону
  • 1 ст.л. оливкового масла
  • Сіль, перець, базилік, коріандр

Дивіться відео, як вибрати якісний фарш:

Спосіб приготування:

  1. Цибулю, моркву, селеру і часник добре подрібнити ножем. Бекон нарізати шматочками.
  2. У сотейнику розігріти масло і обсмажити бекон до золотистого кольору. Додати овочі і готувати 5 хвилин.
  3. Покласти фарш і смажити, помішуючи 7 хвилин. Тримайте досить великий вогонь, щоб фарш обсмажився, а не тушкувався.
  4. Влити вино і дати йому випаруватися. Додати в сотейник подрібнені помідори, бульйон, сіль і перець. Зменшити вогонь і тушкувати, помішуючи 15 хвилин.
  5. Капусту нашаткувати. Розігріти в каструлі масло, додати капусту і тушкувати 15-20 хвилин.
  6. Потім додати сіль, спеції і тушкувати до готовності.

Як подавати капусту

Можна змішати з соусом болоньєзе, а можна просто викласти м'ясний соус на капусту.

Нагадаємо, раніше ми писали, як тушкувати капусту в мультиварці . "Сьогодні" також ділилися рецептом тушкованої капусти для пиріжків .

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти