У класичному рецепті "Капрезе" нарізані скибочками моцарелла, помідори і листя базиліка вкладаються по черзі по колу, зверху приправляються сіллю і чорним перцем і поливаються оливковою олією. Щоб перетворити цей італійський салат на святкову страву на День святого Валентина, виріжте із шматочків моцарелли сердечка.
"Капрезе" на День святого Валентина
Складові:
- 2 м'ясистих помідори
- 1 велика кулька моцарелли
- 2 ст.л. оливкової олії
- мелений чорний перець
- сушені італійські трави
- зелений базилік
- бальзамічний оцет.
Рецепт приготування:
- Помідори миємо й ріжемо кружальцями завтовшки приблизно 5 мм.
- Моцареллу виймаємо з розсолу і ріжемо тонкими пластинками. Вирізаємо сердечка з допомогою формочки для печива.
- Подрібнюємо чорний перець в млині для спецій.
- Чергуючи помідори і сир, викладаємо їх по колу. Поливаємо оливковою олією, посипаємо меленим перцем та італійськими травами.
- Бризкаємо бальзамічним оцтом і прикрашаємо листям зеленого базиліка.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як приготувати шоколадний торт у вигляді серця на День святого Валентина. Ми також ділилися рецептом капкейків із сюрпризом.
Дивіться відео, як приготувати вишуканий салат за рецептом Олексія Суханова :