Головна Сьогодні

Печений гарбуз: користь і шкода для здоров'я

Запечений гарбуз – дієтичний продукт для дорослих і дітей

Печений гарбуз дуже корисний. Передусім він багатий на каротиноїди. Ці речовини захищають нас від шкідливого впливу забрудненого повітря, нітратів і пестицидів, які ми споживаємо з іншими продуктами.

Дивіться відео, як приготувати суп з печеного гарбуза:

У помаранчевому овочі містяться вітаміни А, Е, P; велика кількість мінералів – магній, селен, цинк, хром. А наявна в гарбузі клітковина м'яко очистить кишечник. При цьому фахівці рекомендують вживати не більше 300 г продукту в готовому вигляді один раз на три дні.

Печений гарбуз: користь і склад

Запечений гарбуз в духовці
Запечений гарбуз в духовці
Фото: Depositphotos

Звичайний гарбуз здатний протистояти грипу, омолодити шкіру і навіть вивести радіонукліди з організму. Вся справа в тому, що осінній овоч містить флавоноїди – антиоксиданти, які уповільнюють процеси старіння і перешкоджають розвитку пухлин.

Крім цього, в гарбузі міститься вп'ятеро більше каротину, ніж у моркві, але, крім того, – кальцій, цинк, мідь, марганець, фосфор, йод, фтор, магній. Також в овочі є вітаміни А, С, Е, вітаміни групи B і рідкісний вітамін Т.

Низька калорійність, а також відсутність крохмалю і холестерину роблять гарбуз хорошим дієтичним продуктом. Калорійність печеного гарбуза становить 22 кКал на 100 г.

Гарбуз в запеченому вигляді, розім'ятий виделкою, може стати хорошим засобом для відновлення печінки при гепатиті і жовчного міхура при холециститі. Пюре з печеного гарбуза можна змішати з будь-кашею, наприклад, з рисом або вівсянкою.

Гарбуз запечений: користь

Запечений гарбуз в духовці
Запечений гарбуз в духовці
Фото: Depositphotos

  • У ньому дуже багато калію, необхідного для нормального функціонування серця.
  • Запечений гарбуз піде на користь при гіпертонії і набряках, що часто виникають.
  • Вживання печеного гарбуза допоможе зміцнити судини у хворих на цукровий діабет.
  • Печений гарбуз корисний для людей, які страждають на захворювання сечового міхура та нирок.
  • Запечений гарбуз дозволить зняти нервову напругу, заспокоїтися і усунути безсоння.

Печений гарбуз: шкода

Овоч не рекомендують вживати при важкій формі цукрового діабету. Гарбуз також не варто їсти тим, у кого є алергія на цей продукт або його індивідуальна непереносимість. Він протипоказаний і при ревматоїдному артриті, артрозі і подагрі.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як зробити сирну запіканку з гарбузом.

Всі подробиці в спецтемі Правильне харчування: користь і шкода продуктів

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти