Головна Сьогодні

Різдвяний піст 2019-2020: рецепт вінегрету з медово-гірчичною заправкою

Готуємо пісний зимовий салат з варених овочів

Різдвяний піст 2019-2020 розпочався 28 листопада і закінчиться в Святвечір, 6 січня. В цей час православним християнам не можна вживати м'ясо, молоко і яйця.

Дивіться відео, як піст впливає на здоров'я:

Якщо ви хочете урізноманітнити своє пісне меню, приготуйте незвичний вінегрет з квасолею і гірчично-медовою заправкою.

Пісний вінегрет з квасолею

Час приготування:

  • 3 години

Калорійність:

  • 81 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • Картопля – 4 шт.
  • Буряк – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Квасоля (відварна або консервована) – 150 г
  • Огірки мариновані – 5 шт.
  • Цибуля червона – 1 шт.
  • Сіль за смаком

Для заправки:

  • Олія соняшникова – 50 мл
  • Мед – 1 ч. л.
  • Гірчиця зерниста – 1 ч. Л.
  • Оцет винний – 1 ч. Л.
  • Часник – 2 зубчики

Спосіб приготування:

  1. Підготувати овочі – відварити або запекти, остудити і очистити від шкірки.
  2. Викласти в миску картоплю і моркву, нарізані на кубики, додати подрібнену цибулю.
  3. Додати нарізані мариновані огірки.
  4. Викласти кубики буряка, додати квасолю, посолити за смаком і перемішати.
  5. Для заправки змішати масло, гірчицю, мед, оцет і подрібнений часник.
  6. Заправити салат і дати йому настоятися в холодильнику.

Як зробити смак цибулі м'якше

Якщо цибуля дуже гостра, обшпарте її окропом або замаринуйте в суміші лимонного соку або винного оцту.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати буряк по-корейськи . "Сьогодні" також ділилися рецептом вінегрету з грибами .

Всі подробиці в спецтемі Різдвяний піст 2019/2020

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти