Новий рік 2020 року – прекрасний привід порадувати рідних і близьких оригінальним десертом . Наприклад, ніжним кавово-горіховим мусом.
Дивіться відео, як приготувати низькокалорійний чізкейк:
Перед подачею його можна прикрасити горіхами, какао, кокосовою стружкою, листочками м'яти, свіжими ягодами або фруктами.
Кавово-горіховий мус
Час приготування:
- 1 годину
Калорійність:
- 268 ккал
Інгредієнти:
- Вершки для збивання 33-35% – 400 мл
- Жовтки – 3 шт.
- Цукор – 6 ст. л.
- Розчинна кава – 3 ч. Л.
- Вода – 220 мл
- Молоко – 30 мл
- Цукрова пудра – 60 г
- Горіхи кешью – 100 г
- Желатин – 10 або 5 пластинок
- Ванільний цукор – 1 пакетик
Спосіб приготування:
- Замочіть желатин згідно з інструкцією на упаковці. Потім прогрійте до розчинення гранул. Не кип'ятіть!
- Жовтки розітріть з цукром і ваніллю.
- Залийте каву водою, додайте молоко і дайте охолонути. Теплу каву введіть до яєчної маси. Поставте каструльку на вогонь і проваріть на повільному вогні, постійно помішуючи. Через 5-7 хвилин суміш злегка загусне. Зніміть з вогню. Додайте в неї желатин і перемішайте.
- Збийте вершки . Коли вершки почнуть густіти, додайте цукрову пудру і збивайте їх до м'яких піків.
- Обсмажте на сухій сковороді горіхи, остудіть і подрібніть в блендері. Повинна вийти дрібна крихта.
- З'єднайте вершки, мелені горіхи і кавову суміш. Обережно перемішайте лопаткою до однорідного стану.
- Розкладіть крем по келихах або креманках і поставте в холодильник на кілька годин, щоб він загус.
- Перед подачею прикрасьте за бажанням.
Корисна порада
Горіхи ви можете використовувати будь-які: волоські, мигдаль, фундук. Можна залишити трохи горішків для прикраси. Їх потрібно роздрібнити побільше і посипати ними готовий десерт.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати сметанник з вареним згущеним молоком і шоколадним кремом.