Міжнародний день авокадо відзначають 31 липня. Це неофіційне свято – чудовий привід поласувати смачними і корисними стравами з екзотичного фрукта.
Авокадо має м'яку вершкову консистенцію, що робить його чудовою основою для смузі, салатів, соусів і сендвічів. З авокадо виходять дуже смачні сніданки. Причому готувати зелений плід довго не потрібно, так що це ідеальний фрукт для ледачих.
Холодний суп-пюре з авокадо
Час приготування:
- 5 хвилин
Складові:
- 1 авокадо
- 1/4 червоної солодкої цибулини, подрібненої
- 1-2 ст.л. лимонного соку
- 2 ст.л. подрібненої кінзи або петрушки
- 150 мл кефіру
- 1/2 ч.л. червоних сухих пластівців гострого перцю
- Сіль, перець
Спосіб приготування:
- Скласти всі інгредієнти в кухонний комбайн або чашу блендера.
- Подрібнити до однорідної консистенції.
- Спробувати, за бажанням додати трохи більше лимонного соку.
- Якщо суп занадто густий, додати ще кефіру. Подавати страву охолодженою.
Салат з полуниці та авокадо
Час приготування:
- 20 хвилин
Складові:
- 2 середніх червоних грейпфрута
- 1 велике авокадо
- 3 чашки руколи, шпинату або кале
- 4 великі полуниці, тонко нарізані
- 60 г фети або козячого сиру
- 1 ст.л. білого оцту
- 1/2 ст.л. оливкової олії
- 1 гілочка м'яти
- Сіль і перець
Дивіться відео, як приготувати панкейки з лососем і авокадо:
Спосіб приготування:
- Розділіть грейпфрути на сегменти, залишивши 2 ст.л. соку. Випийте сік, що залишився або збережіть його для інших страв.
- Покладіть сегменти в велику салатницю. Авокадо очистіть, видаліть кісточку і наріжте. Додайте зелень, полуницю і сир в миску.
- Змішайте грейпфрутовий сік, оцет і оливкову олію в невеликій мисці або баночці з кришкою. Збийте або струсіть, щоб вийшла емульсія.
- Вилийте близько половини заправки на салат і перемішайте. Спробуйте, додайте більше заправки, якщо необхідно. Посипте сіллю і перцем, перемішайте.
- Дайте салату настоятися кілька хвилин, потім подавайте разом зі свіжим багетом.
Шаурма на грилі з куркою і авокадо
Час приготування:
- 45 хвилин
Складові:
- 1 курча
- 1 помідор
- 1 червона цибулина
- 1 авокадо
- 1 пучок салату ромен
- 150 мл олії
- Круглий лаваш
- 1 лайм
- 1 чилі
- Сіль перець
- Кінза
- Аніс
- Кориця
- Гвоздика
- Насіння кропу
Спосіб приготування:
- Роздавіть в ступці спеції: перець горошком, аніс, гвоздику, кріп і корицю. Додайте олію і сіль.
- Візьміть курча і натріть його сумішшю спецій. Відправте запікатися на гриль в формі-решітці.
- Поки курча запікається, наріжте всі інші інгредієнти: цибулю, помідор, авокадо, перець чилі. Збризніть соком лайма авокадо.
- Коли курча буде готове, розділіть його на шматочки.
- Загорніть всі інгредієнти в лаваш.
Смузі з авокадо і ківі
Час приготування:
- 5 хвилин
Складові:
- 1/2 стиглого авокадо
- 2 ківі
- 1/2 ч.л. соку лайма
- Мед або інший підсолоджувач – за смаком
- Лід – за бажанням
- Мигдальне молоко – за смаком
Спосіб приготування:
- Очистіть авокадо і ківі від шкірки.
- Крупно наріжте фрукти, складіть їх в чашу блендера.
- Додайте мед за смаком і лід, подрібніть все блендером в однорідну масу.
- Влийте стільки мигдалевого молока, щоб отримати потрібну вам консистенцію, ще раз збийте.
- Розлийте фруктовий смузі по келихах і відразу ж подавайте.
Шоколадний мус з авокадо від Гордона Рамзі
Час приготування:
- 5 хвилин
Складові:
- 2 великих стиглих авокадо без кісточки, очищених
- 3-4 ст.л. рідкого меду або за смаком
- 1 ч.л. ванільного екстракту
- 50 г сирого какао-порошку
Спосіб приготування:
- Покладіть авокадо в кухонний комбайн і перебийте до отримання однорідної маси.
- Додайте три столові ложки меду разом з какао і ваніллю, знову перемішайте. Спробуйте, і додайте більше меду, якщо необхідно.
- Розкладіть мус по келихах або склянках для десертного вина. Поставте в холодильник на годину перед подачею на стіл.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом яєчні з авокадо і лососем, а також писали, як правильно почистити і нарізати авокадо.